Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Koninklijke erepenning voor 100-jarige Oldenzaalse tennisclub Ready

Erepenning OLTC Ready
Beeld: Geert Cox

OLTC Ready was al een tennisvereniging met koninklijke allure, al was het maar vanwege de schitterende accommodatie, gelegen in het Kalheupink Park – Engelse Tuin in de volksmond – in Oldenzaal. Sinds afgelopen zondag heeft de Oldenzaalse Lawn en Tennisclub officieel ook het predicaat ‘koninklijk’. Tijdens de jubileumreceptie, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan, reikte burgemeester Patrick Welman namelijk de Koninklijke Erepenning uit aan voorzitter Koen Groenewold.

Na 100 jaar springlevend

Een passende onderscheiding voor deze vereniging, met een rijk verleden, maar ook met een gezonde toekomst in het vooruitzicht. Na 100 jaar is de tennisclub, die zo’n 900 leden telt, springlevend. Niet alleen recreatieve spelers voelen zich er thuis, maar ook voor de meer competitief ingestelde tennisspelers zijn de voorzieningen uitstekend. Al 10 jaar strijden in de maand augustus nationale en internationale subtoppers op de gravelbanen om een indrukwekkende prijzenpot van 65.000 euro tijdens het zogenaamde ‘Future’-toernooi.

Sportieve grondwaarden

Met dit alles is volgens burgemeester Welman bij het uitreiken van de Koninklijke Erepenning het belang van de tennisvereniging OLTC Ready groot voor de Oldenzaalse samenleving. ”Het leert jongeren de sportieve grondwaarden, houdt mensen gezond en levert heel wat gezellige uren op, maar fungeert ook als vangnet als het leven iets minder gezellig is.” Met deze laatste woorden refereerde de burgemeester aan het sterke ‘familiaire’ karakter van OLTC Ready.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.