Verkeer
Stuur appje
Zoek

Negentienjarige Achterhoeker Jort Ribbers tekent profcontract bij FC Twente

Jort Ribbert tekent contract bij FC Twente
Jort Ribbers kan uit de voeten als rechtsbuiten en als aanvallende middenvelder.
Beeld: FC Twente media

De negentienjarige Achterhoeker Jort Ribbers heeft vrijdagmiddag een contract getekend bij FC Twente. De aanvaller uit Lochem speelt in de FC Twente/Heracles Academie en tekent een verbintenis die loopt tot medio 2026 met de optie voor nog een seizoen. De jeugdspeler kan uit de voeten als rechtsbuiten en als aanvallende middenvelder.

De aanvallend ingestelde middenvelder begon op jonge leeftijd met voetballen bij vv Klein Dochteren en stapte daarna over naar Sportclub Lochem. Ribbers speelt vanaf zijn tiende jaar in de Twentse jeugdopleiding. “Dat ik dit contract mag tekenen bij FC Twente is een super mooi moment”, vertelt hij. “Vanaf de jongste jeugd speel ik in de jeugdopleiding en dat ik nu hier sta vind ik heel speciaal."

'Mooi dat hij deze stap kan maken'

Arnold Bruggink is blij met het vastleggen van Ribbers: “Jort speelt van zijn tiende jaar in onze gezamenlijke jeugdopleiding en we vinden het mooi dat hij deze stap kan maken. Opnieuw een jongen uit de regio die de kans krijgt en de afgelopen maanden in oefenwedstrijden en tijdens het trainingskamp al van het grote werk heeft mogen proeven.”

Doorstroom

Na Ruud Nijstad en Lucas Vennegoor of Hesselink is Jort Ribbers de derde jeugdspeler in korte tijd die doorstroomt naar de 'grote jongens'. Ribbers: "Komend seizoen wil ik in beeld blijven bij het eerste en het verschil maken in de wedstrijden van Onder 21. Met Gijs Besselink, Juliën Mesbahi en Mats Rots heb ik in de jeugd gespeeld en zij zijn voorbeelden hoe je vanuit de jeugd door kunt stromen.”

Jort Ribbert tekent contract bij FC Twente met Arnold Bruggink
Arnold Bruggink is blij met Jort Ribbers en Jort Ribbers is blij met z'n eerste profcontract.
Beeld: FC Twente media
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.