Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Ronde van Overijssel laat zien: Wielrennen leeft echt in Oldenzaal

Ronde van Overijssel 2024 sprint
Beeld: Herbert Huizer

Als een zeer geslaagd wielerfeest, met schitterend weer, veel toeschouwers langs de kant en een verrassende winnaar. Zo kijkt pr-man Maarten Schoon in het radioprogramma ‘Twente wordt wakker’ van Twente FM terug op de Ronde van Overijssel. Niets dan lof van Schoon voor Oldenzaal als Stad van de Ronde. “In Oldenzaal leeft het wielrennen echt.”

Rijen dik op Tankenberg

Volgens Schoon bleek dat laatste al bij het Wielercafé in stadstheater De Bond. “Maar afgelopen zaterdag stonden de mensen rijen dik op de Tankenberg, hoewel die natuurlijk niet op Oldenzaals grondgebied ligt.” Al die toeschouwers zagen zaterdag overigens een renner uit de streek – Max Nijhuis – als eerste het hoogste punt van Overijssel bereiken.

Verrassende winnaar

Beslissend was dat moment echter niet. Volgens Schoon was dit jaar de Holterberg het moment van de finale. “Daar zetten de grote ploegen de gaskraan echt open en toen was het snel over voor de koplopers.” De massasprint in Rijssen kende uiteindelijk een verrassende winnaar: Declan Trezise, een 21- jarige Australiër, waar volgens Maarten Schoon nog nooit iemand van had gehoord.

Derde, dus geen derde

Terwijl Trezise vol ongeloof zijn feestje vierde, verbeet Coen Vermeltfoort van de Volker Wessels-ploeg zijn teleurstelling. Hij reikte in de sprint niet verder dan de derde plek. Schoon: “Hij had heel graag voor de derde keer de Ronde van Overijssel gewonnen.”

Klokken luiden in Hoge Hexel

Traditioneel kippenvelmoment voor renners en toeschouwers was ook dit jaar weer de doorkomst van het peloton in Hoge Hexel. Daar luidden zaterdag – net als tijdens de Tour de France op de Alpe d’Huez – de kerkklokken. Gevraagd naar de ‘Stad van de Ronde’ bij de volgende editie van ‘Overijssels Mooiste’, laat Maarten Schoon zich ontvallen dat dat best wel eens ‘een klein dorpje op de es, waar altijd de klokken luiden’ zou kunnen zijn. “Maar dat mag ik eigenlijk nog niet zeggen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.