Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie probeert oorzaak van grote brand in centrum Hengelo te achterhalen

240506 brand molenstraat 1 TWENTE
Het pand waar het vuur vanmorgen in alle vroegte om zich heen sloeg, is met hekken en doeken afgeschermd.
Beeld: 1twente

Forensische specialisten van de politie gaan proberen helder te krijgen wat de afgelopen nacht de brand veroorzaakte in het bedrijfspand in de binnenstad van Hengelo.

Rond kwart voor vier ontstond de brand in een pand aan de Molenstraat. Bewoners van meerdere bovenwoningen moesten hun bed uit, toen de brandweer de woningen ontruimde. "Er zijn geen slachtoffers met letsel", blikt de brandweer vanmorgen terug.

Het vuur in het pand was moeilijk te bestrijden. Er was sprake van hevige rookontwikkeling. Uit de voor- en achterzijde van het pand kwam veel rook. Daar komt bij dat door de complexe indeling van het gebouw het moeilijk was om de vuurhaard te vinden.

Grote capaciteit

De brandweer heeft vannacht meteen opgeschaald naar grote brand vanwege de plek in de binnenstad van Hengelo. De brandweer zette onder meer twee hoogwerkers, vier bluswagens, een tankwagen en een drone in.

240506 brand hengelo NU DB
Lees ook
Grote brand in binnenstad Hengelo, meerdere woningen ontruimd

Het pand is een voormalige winkel, die is omgebouwd tot een bedrijfsverzamelgebouw met daarboven een aantal woningen. De bewoners zijn vannacht tijdelijk elders opgevangen. Inmiddels zijn ze weer terug in hun woningen. Het pand heeft grote rook- en brandschade opgelopen.

240506 brand molenstraat 2 1 TWENTE
Het pand is gevestigd aan de Molenstraat, precies tussen Schouwburg Hengelo en de markt.
Beeld: 1twente
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.