Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

SVZW Wierden begint aan laatste competitiewedstrijden: zaterdag tegen Sparta Enschede

Frank Smit, SVZW.
Frank Smit
Beeld: Henk Steen

SVZW Wierden speelt zaterdag 4 mei uit tegen Sparta Enschede. In de eerste klasse H van het amateurvoetbal beginnen de voetbalteams aan de laatste serie competitiewedstrijden. Elke komende wedstrijd kan, zowel bovenin als onderin, beslissingen brengen. Zo is het zomaar mogelijk dat WHC zaterdag al de kampioensvlag hijst…

Voor zowel SVZW als Sparta Enschede staat er deze zaterdagmiddag het nodige op het spel. Sparta Enschede werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse J. Daardoor komt de club nu uit in de eerste klasse H. Voor veel clubs is de doelstelling na promotie handhaving in de hogere klasse. Aan die doelstelling heeft Sparta Enschede al voldaan. Op dit moment staat Sparta op de zesde plaats op de ranglijst. Uit de 21 gespeelde wedstrijden werden 31 punten behaald. De voorsprong op de negende plek op de ranglijst is 7 punten met nog drie wedstrijden te spelen. "Sparta kan met een goede eindsprint nog wat stijgen in de competitie, al moet dan alles wel mee zitten", aldus Gerrit Koers van SVZW.

Stuivertje wisselen?

SVZW is nog te passeren op de ranglijst. Wint Sparta Enschede deze wedstrijd van SVZW dan gaan beide clubs stuivertje wisselen, al moet daarbij wel worden aangetekend dat SVZW een wedstrijd minder heeft gespeeld. "In Wierden was de eindstand van de ontmoeting tussen deze tegenstanders 4-1. Zover zal Sparta het voor eigen publiek niet willen laten komen", meent Koers. De goal in Wierden werd gescoord door Daan Akkerman, hij is de topscoorder van Sparta en wist tot nu toe 8 keer te scoren in de competitie.

Vijfde plek SVZW

SVZW deed in de twee laatste gespeelde competitiewedstrijden goede zaken op de ranglijst. Er werden 6 punten bijgeschreven door de winst op Hulzense Boys en Achilles’12. Hierdoor staat SVZW nu vijfde in de competitie, maar het is nog mogelijk om te een plekje te stijgen. FC Winterswijk staat nu op de vierde plaats. De achterstand van SVZW is vier punten, maar FC Winterswijk heeft een wedstrijd meer gespeeld. SVZW kan bij winst in Enschede niet alleen de vijfde plek vaster in handen krijgen, maar de aansluiting met de vierde plek blijft behouden.

Frank Smit beschikbaar

Koers: "Gelukkig is Frank Smit weer beschikbaar om mee te spelen. Nog geen hele wedstrijden, maar in twee invalbeurten wist hij alweer 4 doelpunten te maken. Evenals Sparta Enschede heeft ook SVZW 2 weken rust gehad. Wanneer SVZW erin slaagt om de vorm van laatste twee wedstrijden ook tegen Sparta vast te houden, gaan de drie punten mee naar Wierden."

Sportpark Schreurserve

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Schreurserve in Enschede en begint om 14.45 uur. Scheidsrechter van dienst is Semih Kiremit.

Komende wedstrijden beslissend

Na de wedstrijden van zaterdag 4 mei staan er nog drie speelrondes op de agenda. De wedstrijden in de laatste twee speelrondes staan allemaal op de zaterdag gepland. "De aftrap van die wedstrijden is om 18.00 uur. Maar zover is het nog niet. Eerst de wedstrijden van zaterdag 4 mei. Er kunnen deze dag al wat beslissingen vallen. WHC kan misschien de kampioensvlag al hijsen. En ook onderin kan het zomaar zijn dat er ook al zaken beslist zijn."
De komende wedstrijden zijn in elk beslissend voor de clubs in de eerste klasse H.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.