Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Waterweken in Wierden: gratis tuinschets, workshop bijenhotel en varen met de zomp

Enterse Waarf
De Enterse Waarf
Beeld: Twente FM

De gemeente Wierden houdt op donderdag 2 mei een infomarkt in de bibliotheek in Wierden en op vrijdag 3 mei een jongerenactiviteit op de Waarf in Enter, in het kader van de Twentse Waterweken.

Het doel van de infomarkt op donderdag 2 mei in de bibliotheek Wierden is bewustwording bij inwoners creëren met betrekking tot klimaatadaptie en duurzaamheid. Op vrijdag 3 mei wordt de jeugd uitgenodigd om op een interactieve manier meer te leren over de bijzondere geschiedenis van de Enterse Zomp en de rijke cultuur van de regio.

Infomarkt

Inwoners zijn op donderdag 2 mei van harte welkom op de informatiemarkt in de bibliotheek in Wierden om de mogelijkheden die er zijn op het gebied van klimaatadaptie en duurzaamheid te ontdekken. De infomarkt is gepland van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Praktische tips

Beleidsmedewerkers van de gemeente Wierden op het gebied van klimaat, water en duurzaamheid zijn aanwezig om inwoners te adviseren en te voorzien van praktische tips.
Deze variëren van het opzetten van een klimaat adaptieve tuin tot van het verminderen van energieverbruik. Energiecoaches van stichting Duurzaam Wierden Enter (SDWE) zijn aanwezig om informatie te verstrekken over onder andere energiebesparende maatregelen, verduurzaming en subsidiemogelijkheden.

Tuinschets

Wil je klimaatadaptie graag in praktijk brengen maar weet je niet hoe? Schuif aan bij één van de aanwezige tuinarchitecten en laat gratis een snelle tuinschets maken; dat kan tussen 15.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Bijenkast
Beeld: Leon de Man

Workshop bijenhotel

De Bijenvereniging Wierden geeft voor de kinderen een workshop bijenhotel maken, tussen 15.00 tot 19.00 uur. Met een bijenhotel in je tuin kun je de bestuivers een helpende hand bieden bij het leggen van eitjes en hun voortplantingscyclus ondersteunen. Dit bevordert de biodiversiteit.

Enterse Zomp

De gemeente Wierden wil de jeugd ook graag betrekken bij de Twentse Waterweken. Op vrijdag 3 mei zijn jongeren tot en met 16 jaar welkom om deel te nemen aan een interactieve belevenis bij de Enterse Zomp. Ze leren meer over de bijzondere geschiedenis van deze waterrijke attractie in de gemeente Wierden. De rondleiding door het erfgoedcentrum De Waarf toont de ambachtelijke en maritieme geschiedenis van Enter.

Varen over de Regge

Aansluitend bezoekt de jeugd een bijenhotel en vaart men met de Enterse Zomp over de Regge. Aan boord geeft de deskundige schipper uitleg over de lokale geschiedenis van dit stukje natuurschoon. Deze activiteit begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur.

Aanmelden kan via: www.wierden.nl/bezoek-de-waarf-in-enter

icon_main_info_white_glyph

Waterweken in Wierden

Meer informatie over de activiteiten in de gemeente Wierden in het kader van de Twentse Waterweken staat op www.wierden.nl/agenda.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.