Verkeer
Stuur appje
Zoek

Koningsdag Almelo is ook weer muziekspektakel op het water

Sfeerbeeld Koningsdag vorig jaar
Sfeerbeeld van het drijvend podium op Koningsdag 2023
Beeld: Björn van den Elst

Koningsdag in Almelo wordt gevierd met een drijvend podium, een Oude Praam, Dansplein en een druk bezette Oranjemarkt die zo’n 300 standhouders telt. En er is op Koningsdag een wielerkoers om het Twentse Viro klassement.

Almelo kleurt zaterdag weer Oranje. De Oranjemarkt trekt traditiegetrouw jaarlijks duizenden bezoekers naar de stad en dat zal zaterdag niet anders zijn. Van 9 tot 17 uur staat de binnenstad vol kraampjes, met optredens van tal van muzikanten.

Muziekspektakel

Op het drijvende podium aan het Marktplein presenteert Kaliber Kunstenschool vanaf 10.00 uur een muzikaal programma met de bands Brave Bullet en Wild Child. De coverband Kaliber uit de Achterhoek – niet te verwarren met Kunstenschool – neemt het podium van 13 tot 17 uur in beslag.

Almelose Praam

Wie met de Almelose Praam wil meevaren kan zich tussen 11 en 16 uur melden bij de havenkom aan het Marktplein. Jan de accordeonist vaart ook mee met z’n oud Hollandse liedjes en wordt ’s middags afgelost door Teuntje Deuntje. Succes gegarandeerd.

Inname gebruikte goederen

De kringloopwinkel Wa Wollie staat op drie strategische punten in de stad om goederen die zijn overgebleven in te nemen: bij de Grote Kerk, bij de Grotestraat Zuid en bij Haven Noordzijde ter hoogte van de voormalige ABN AMRO bank.

Wielrennen

Om 16 uur wordt op het wielerparkoers van AWV De Zwaluwen het peloton van de mannen weggeschoten voor een wedstrijd om de Twentse Viro Criteriumcup. De vrouwen gaan eerder al om 14 uur van start voor hun koers. De dag op de Sumpel begint om 10 uur met het jeugdprogramma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.