Verkeer
Stuur appje
Zoek

Korenfestival Vrienden van Almelo Live opent met Twents Volkslied door 300 koorleden: kippenvelmomentje

Shantykoor Oostvaarders
Shantykoor Oostvaarders
Beeld: Björn van den Elst

Op verschillende locaties in de Almelose binnenstad treden zaterdag in totaal 11 koren op. Te beginnen met een gezamenlijke ouverture die er zijn mag. ”Om 13 uur staan we met 300 mannen en vrouwen het Twents Volkslied te zingen voor het Huis van Katoen en Nu.”

Hendri Bosch van het Almelose shantykoor Oostvaarders kijkt er reikhalzend naar uit. ”Het zijn veel mensen bij elkaar en daarom was het aanvankelijk de bedoeling om midden op het plein te staan. Maar dat is vanwege de zaterdagmarkt niet mogelijk. Het zal de pret niet drukken. Voor Almelo is het om met zoveel koren van verschillende genres op meerdere plekken op te treden.”

“Als het aan de organisatie ligt, groeit Vrienden van Almelo Live uit tot een groot publieksevenement”

De egards gaan wat Bosch betreft naar Tini Dekker van het Zwingkoor en Joop Israël van de Oostvaarders. ”Omdat zij de twee mensen zijn die het idee ooit opperden en ermee aan de slag zijn gegaan. Het kon op groot enthousiasme van veel korenliefhebbers rekenen en als het aan de organisatie ligt, groeit Vrienden van Almelo Live uit tot een groot publieksevenement. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe groot de publieke belangstelling is.”

Neuriën mag ook

Met de ouverture om 13.00 uur voor Het Huis van Katoen en Nu brengen alle deelnemende zanggroepen en koren met het Twentse Volkslied een ode aan Almelo. Begeleid door een accordeonist en met Hans Visschedijk als dirigent voor de groep is het volgens Bosch de bedoeling dat iedereen meezingt. ”Wie het Twents Volkslied niet kent mag ook neuriën”, grapt hij. ”Daarna zijn de Bleekkerk aan de Hofstraat en de Doopsgezinde kerk aan de Grotestraat de twee locaties waar het korenfestival verder gaat.”

Gratis entree

De deelnemende koren zijn het Overdag-koor, Jeugd Orkest van Almelo, ACM Orkest van Almelo, Shantykoor de Oostvaarders, Vissersvrouwenkoor De Schellevissen, Zwingkoor, Sursum Corda, Almeloos Mannenkoor, Akkoord, Toonkunst, Radujsja. Vanaf 13.15 uur zijn beide kerken open en de eerste optredens beginnen om 13.30 uur. De grotere koren zingen in de Bleekkerk en de kleinere groepen in de Doopsgezinde Kerk tegenover de Zwarte Parochie, voorheen pand Joldersma. De toegang is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.