Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Cobblestone Oldenzaal viert 20-jarig bestaan met dubbelconcerten

Cobblestone club Oldenzaal
Het 20-jarig bestaan van Cobblestone wordt luister bij gezet met een dubbelconcert met Lloyd Spiegel (rechts) en Leif de Leeuw en Sem Jansen (links).
Beeld: Cobblestone

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Cobblestone – hét podium van en voor liefhebbers van de betere roots-, blues en wereldmuziek in Oldenzaal – van start ging met een concert van de Hackensaw Boys. Dat heuglijke feit wordt op gepaste wijze luister bij gezet met twee ‘dubbelconcerten voor de prijs van één’. Te beginnen op woensdag 17 april met Loyd Spiegel (akoestische blues) en Leif de Leeuw en Sem Jansen (akoestische Americana).

Luisterend oor

De mannen van Cobblestone – voortgekomen uit het fameuze Kerry Festival in Oldenzaal – hebben de afgelopen 20 jaar meer dan afdoende bewezen een fijne neus en luisterend oor te hebben voor de bij het grote publiek vaak (nog) onbekende bands en artiesten uit de roots-, blues en wereldmuziek. En de musici op hun beurt komen, bijvoorbeeld als er een gaatje vrij is tijdens een Europese tour, graag naar Oldenzaal.

Intieme setting

Dat heeft ongetwijfeld veel te maken met de intieme setting van het podium en het publiek van echte liefhebbers in thuisbasis J.W. Racerhuis (Groote Sociëteit) in de Marktstraat in Oldenzaal. Overigens wordt af en toe uitgeweken naar het gebouw van muziekvereniging Semper Crescendo, wanneer een band niet op het piepkleine podium past. Of de belangstelling zo groot is dat het publiek niet in de knusse ruimte van de Groote Sociëteit past.

Lloyd Spiegel

Dat laatste is het geval bij het ‘jubileumdubbelconcert’ van woensdag 17 april. Daar staat dan Lloyd Spiegel op het podium. De Australiër is een begenadigd gitarist, met een warme stem, die van elk optreden een feestje maakt. Spiegel toert al 30 jaar over de hele wereld en heeft inmiddels twaalf albums met veel eigen werk op z’n naam staan. Het publiek in het Sempergebouw kan van hem fijne eigen songs verwachten, maar ook klassiekers van de groten der aarde van John Lee Hooker tot Robert Johnson en Blind Willie McTell.

Leif de Leeuw en Sem Jansen

Na Lloyd Spiegel kan het publiek zich opmaken voor een uurtje akoestische Americana met Leif de Leeuw en Sem Jansen. Een muzikale spin off van de Leif de Leeuw Band. Leif en Sem zijn de gitaristen van die band. Leif de Leeuw is een meestergitarist en Sem Jansen doet weinig voor hem onder. Hun stemmen harmoniëren ook voortreffelijk. Op gitaar, pedal-steel, lap-steel en mandoline spelen ze eigen songs en all time favorieten o.a van Darrell Scott, Brad Paisley, Chris Stapleton, Hank Williams. Ze nemen een hele vracht aan vintage instrumenten mee waardoor de pareltjes van de Americana nog authentieker zullen klinken.

icon_main_info_white_glyph

Kaartverkoop

Het jubileumdubbelconcert van Cobblestone wordt gehouden in het gebouw van Semper Crescendo aan de Wilhelminastraat 29b in Oldenzaal. Aanvang 20.30 uur. Een ticket voor de beide concerten op de 17e april kost € 15,- en is te koop op onze site www.cobblestone.nl en bij de vaste voorverkoopadressen Ome Toon, café de Engel en bij Tourist Information Oldenzaal. In Hengelo koop je kaartjes bij Popeye.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Voor meer info, zie: www.cobblestone.nl.

Op woensdag 20 november vindt er nog een dubbelconcertplaats met het Trio Brian Chartrand en Luke Winslow King/Roberto Luti.

Audiofragment
Cobblestone Oldenzaal 20 jaar | Paul Jonge Poerink
Interview uit Twente Wordt Wakker. Paul Jonge Poerink over twintig jaar Cobblestone Oldenzaal
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.