Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wierden krijgt komend bloeiseizoen een flinke impuls

Wierden bloeit op met populaire zaadmengsels
Gemeente Wierden en Landschapsvereniging De Reggestreek zijn tevreden over het verloop van de actie zaadmengsels. Op de foto v.l.n.r. wethouder Gertjan ten Brinke, Bert Ooms, Jan Nollen en Jolande Hofman.
Beeld: Gemeente Wierden

In Wierden krijgt de biodiversiteit deze lente een flinke impuls dankzij een succesvolle actie van de gemeente en Landschapsvereniging De Reggestreek.

Bijna vierhonderd inwoners ontvingen zaadmengsels, goed voor zo'n 22 hectare grond, waarvan een hectare binnen de dorpen en 21 hectare in het buitengebied. Voorzitter Bert Ooms en wethouder Gertjan ten Brinke zijn verheugd over de massale deelname.

Verschillende pakketten werden aangeboden, afgestemd op de locatie, om de schoonheid van zowel de dorpen als het buitengebied te versterken.

Gertjan ten Brinke: “De bloeiende zaadmengsels trekken allerlei insecten, bijen, vlinders, kleinezoogdieren en bodemleven aan. Daardoor ontstaat er een betere natuurlijke balans want ze vinden hier voedsel en schuilplekken en in combinatie met de bloemenpracht is het een win-winsituatie.”

Wethouder Gertjan ten Brinke is ook blij met de samenwerking met Landschapsvereniging De Reggestreek: “Dit is een mooie actie waarbij wij ons gezamenlijk inzetten voor een levendige en bloeiende toekomst.”

Audiofragment
Wierden bloeit op door populaire actie zaadmengsels | Gertjan ten Brinke
De biodiversiteit in de gemeente Wierden krijgt komend bloeiseizoen een flinke impuls. Bijna vierhonderd inwoners hebben een zaadmengsel aangeboden gekregen door degemeente Wierden en Landschapsvereniging De Reggestreek. Een groot succes! Met de zaadmengsels wordt circa 22 hectare grond van de gemeente Wierden ingezaaid: ongeveer een hectare binnen de dorpen en 21 hectare in het buitengebied.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.