Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente Vrouwen-boegbeeld Renate Jansen vertrekt: 'Nieuw avontuur'

20230521 Renate Jansen contract FC Twente Media Stef Heerink
Beeld: FC Twente Media/Stef Heerink

Renate Jansen neemt na negen seizoenen afscheid van FC Twente. De 33-jarige aanvoerster is toe aan een nieuw avontuur in haar loopbaan. "Renate is in alle seizoenen uitgegroeid tot het boegbeeld van FC Twente Vrouwen."

Met 240 wedstrijden en 130 doelpunten mag Jansen met recht een sleutelfiguur in de opmars van FC Twente Vrouwen worden genoemd. De aanvalster won met de Enschedese club alle prijzen die er te winnen vallen in Nederland en het moet wel raar lopen wil Jansen daar niet ook een vijfde landstitel aan toevoegen de komende weken.

Buitenlandse club

"Ik wil nog graag een nieuw avontuur aangaan. Ik hoop op een buitenlandse club, de komende tijd zal uitwijzen of dat erin zit. Ik ben erg trots om negen seizoenen het shirt van FC Twente te hebben gedragen", zegt Jansen over haar aanstaande afscheid bij de Tukkers.

Dankbaar

"In mijn tijd hier bij de club ben ik uitgegroeid tot volwaardig international en heb ik elk seizoen gestreden om de prijzen. Daar ben ik de club en al mijn teamgenoten heel dankbaar voor. Ik wil mijn carrière bij FC Twente afsluiten als landskampioen en daar zal ik alles aan doen."

Boegbeeld

"Renate is in alle seizoenen uitgegroeid tot het boegbeeld van FC Twente Vrouwen", vult technisch manager René Roord aan. "Ik heb al wel eens gezegd dat Renate qua normen en waarden staat voor alles wat wij bij FC Twente nastreven. We zijn haar enorm dankbaar voor haar lange succesvolle periode bij FC Twente en wensen haar veel gezondheid en geluk in haar verdere leven. Ze zal altijd welkom zijn bij ons."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.