Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente kan met bijna fitte selectie aantreden tegen Fortuna: ‘Als we Europees spelen, hebben we ook zo’n schema’

FC Twente neemt het zaterdagavond in een volle Grolsch Veste op tegen Fortuna Sittard. Dit na een drukke week, waarin al twee wedstrijden werden gespeeld. De club won zondag van rivaal Heracles Almelo en speelde woensdagavond met 3-3 gelijk in Heerenveen. Voor de wedstrijd tegen de Limburgers zijn er een aantal vraagtekens voor hoofdtrainer Joseph Oosting, die alleen geen beroep kan doen op spits Myron Boadu.

Oosting houdt een zure nasmaak over aan het duel in Friesland. “We speelden heel erg goed voetbal, maar ieder schot van de tegenstander ging er in”, aldus Oosting. “We creëerden veel kansen. Dat proberen we dan ook mee te nemen naar het duel van aankomende zaterdag.” Dit weekend treffen de Tukkers Fortuna Sittard, dat op de tiende plek staat in de Eredivsie.

Penaltyperikelen

De afgelopen dagen ging het bij supporters en binnen de club veel over het moment van Robin Pröpper. De centrale verdediger werd vastgehouden tijdens een corner, maar kreeg geen strafschop. “Wij zijn natuurlijk gekleurd, maar er werd niet naar gekeken. Ik ben zelf niet iemand die daar door over emmert, maar kloten is het wel.”

Later kwam de bal aan de andere kant wel op de penaltystip terecht door diezelfde Robin Pröpper. Bij een beweging toucheerde hij de bal met de hand waarna de bal over het doel vloog. Oosting reageert nuchter: “Je kan de scheids toch niet bereiken en je kan het niet terugdraaien.”

Blessures

De vele wedstrijden achter elkaar baart Oosting weinig zorgen. “Het is druk, maar als we Europees willen spelen dan moeten we dit ook opbrengen.” Wel zag de Emmenaar woensdagavond sterkhouder Sadilek uitvallen met een blessure. “Zoals alles eruit ziet, maar we moeten nog een training, is ieder vraagteken zaterdag fit.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.