Enschede
Video

Enschedese muziekvrienden richten kleinschalig podium voor artiesten op

In deze donkere dagen voor kerst zoeken we allemaal meer positiviteit. De één zet de kerstboom alvast op en de ander haalt de gourmetschotel iets eerder uit de kast. Een aantal Enschedeërs doet het op een eigen manier. Ze brachten namelijk het idee Thunder Road Sessions tot leven.

Het idee voor de Thunder Road Sessions komt uit de Verenigde Staten. Daar heten de kleinschalige concerten Tiny Desk Concerts. De sessies in Enschede zijn net als de Tiny Desk Concerts bedoelt voor mensen die, aangezien ze toch nu thuis zitten, van muziek kunnen genieten. Maar hoe start je nou zo’n idee? “Een vriend van mij woont iets verder en in zijn tuin hebben we een studio gebouwd, daar nemen we de Thunder Road Sessions op”, aldus een van de initiatiefnemers, Dion Vluggen. “Het balletje ging daarna snel rollen, eerst wat vrienden en daarna kwamen al snel grote namen als Ian Siegel.”

Geld verdienen hoeven ze er niet mee: “De muzikanten krijgen reiskostenvergoeding en een hapje eten, voor de rest is alles non-profit”, meldt Vluggen. Het hele idee is dat het gezellig moet blijven. De sessies worden s’ ochtends opgenomen en nemen de hele dag in. “We eten samen, drinken samen en maken muziek. Zo willen we een vertrouwd gevoel uitstralen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.