Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente kent drie vraagtekens in aanloop naar duel tegen sc Heerenveen: 'Het is afwachten'

FC Twente reist in een midweekse speelronde af naar het noorden voor een belangrijk duel met sc Heerenveen. Hoofdtrainer Joseph Oosting heeft zijn twijfels over de inzetbaarheid van drie spelers: Boadu viel afgelopen weekeinde geblesseerd uit en ook Sampsted en Vlap zijn vraagtekens voor het duel op woensdagavond.

Met nog zeven speelrondes te gaan staat FC Twente een drukke periode te wachten. De Tukkers spelen woensdag tegen sc Heerenveen, terwijl drie dagen later de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard wacht. Er is dus nauwelijks hersteltijd voor de spelers. “Kleine pijntjes hier en daar horen erbij, maar er valt iets halen, dus aan de inzet mag het niet liggen”, aldus Oosting.

'Niet laten voetballen'

Eerste horde in de strijd om een Champions league-plek is in Heerenveen, dat op de dertiende plaats in de eredivisie staat. Een lastige ploeg, volgens Oosting: “Ze hebben veel voetbalvaardige spelers. We moeten ze dus niet laten voetballen. Maar dat geldt andersom ook voor Heerenveen, met onze vaardige spelers”, zegt Oosting. “Tegen topploegen spelen de Friezen goed voetbal, dus het wordt een moeilijke klus.”

Blessures

De wedstrijd tegen Heerenveen wordt een race tegen de klok voor een aantal spelers van FC Twente. Doelpuntenmaker Boadu viel geblesseerd uit in de tweede helft van het duel tegen Heracles Almelo: "Dat wordt wel heel erg lastig. Kan hij starten of kan hij eindigen? Daar moeten we echt nog naar kijken", zegt Oosting. Daarnaast zijn ook Sampsted en Vlap op de dinsdag nog vraagtekens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.