Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Paasvuur bezoeken in Twente dit weekend? Hier kun je terecht

Paasvuren 2024 v02
Beeld: 1Twente

Als vanouds worden in het paasweekeinde overal op eerste paasdag de poasboakes ontstoken. Soms huizenhoog, soms heel bescheiden. Dat maakt eigenlijk niet zo veel uit, omdat de vuren de lente inluiden en er rond de boake hele gemeenschappen dat met elkaar vieren. Dat gaat gepaard met muziek, feesttenten en in Bentelo zelfs met een lasershow. We hebben een selectie voor je op een rij gezet.

Let op: niet álle paasvuren staan in onderstaand overzicht. Het is een selectie. In alfabetische volgorde.

Beckum

In Beckum is op het land van H. Scholten een paasvuur opgebouwd dat om 19.30 uur in brand wordt gezet.

Beuningen

In Beuningen aan de Beuningerstraat kunnen de vlammen van het paasvuur worden bewonderd.

Bentelo

Het paasvuur in Bentelo wordt om 20.00 uur ontstoken aan de Bentelosestraat 44. De Benteloërs vieren feest met muziek in de tent en er is een lasershow.

Borne

Voorafgaand aan het paasvuur in Borne wordt een lampionnent, alsook een fakkeloptocht gehouden onder muzikale begeleiding van Scoutingband DMBE. Het vuur wordt rond 20.30 uur ontstoken op het terrein aan de Oonksweg.

Bornerbroek

In Bornerbroek verzamelen de bewoners en andere bezoekers zich am 20.00 uur aan de Grasboekweg/Goorsedijk rond het paasvuur.

Delden

In Delden wordt het vuur ontstoken aan de Twickelerlaan 4.

De Lutte

Bewoners van de Lutte doen dat ook om 20.30 uur bij bij Sportpark de Stockakker.

Denekamp

De Denekampers ontsteken hun paasbult om 20.00 uur aan de Berghummerstraat.

Diepenheim

In Diepenheim is er eerst een fakkeloptocht die om 20.15 begint. De wandeling met tromgeroffel eindigt bij de Krommedijk, waar het paasvuur om 20.45 uur ontbrandt.

Espelo

De vlammen van het paasvuur in Espelo bereikten in 2012 een hoogte van 46 meter en ook dit jaar streven ze naar een wereldrecord. Aan de Bijvanksweg is het paasvuur te vinden dat om 20.00 uur gaat branden.

Langeveen

Het paasvuur in Langeveen ontvlamt om 20.00 uur aan de Witteweg.

Lonneker

Muziekvereniging Excelsior leidt de Lonnekernaren om 20.00 uur naar het paasvuur in Lonneker aan de vliegveldweg. Verzamelpunt is het Dorpsplein.

Oldenzaal

Het paasvuur in Oldenzaal brandt om 19.30 uur bij Het Hulsbeek.

Ootmarsum

De locatie van het paasvuur in Ootmarsum is de Almelosestraat. De ontbranding heeft plaats oom 20.30 uur. ‘s Middags is het Vlöggeln door de stad. Bij VVV Ootmarsum kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor een bustour die langs meerdere paasvuren leidt.

Overdinkel

Overdinkel viert het begin van de lente door om 20.00 uur het vuur te ontsteken aan de Glanestraat. Met muzikale ondersteuning van Muziekvereniging Concordia.

Saasveld

Het paasvuur in Saasveld gaat om 20.15 uur in vlammen op. Er een fakkeloptocht waar iedereen zich vanaf 19.30 kan aansluiten. De tocht begint op het kerkplein en voert naar de Darfeldsweg waar de boake staat.

Tilligte

In Tilligte steekt de pastor van Lumen Christie het paasvuur aan met het vuur van de Paaskaars. Dit doet hij om 20.30 uur na het luiden van de klokken. Voorafgaand vindt er vanaf Terra Nova een fakkeloptocht plaats die om 20.15 uur begint en naar de Paasweide leidt.

Tubbergen

In Tubbergen zijn paasvuren opgebouwd op meerder locaties: Harbrinkhoek (Kruising Oude Almeloseweg) en Albergen (Zuidesweg).

Twekkelo

Het paasvuur in Twekkelo wordt al 26 jaar lang ontstoken op een maisveld aan de Twekkelerweg. De buurtschap verzamelt zich om 20.00 uur rond het vuur.

Weerselo

In Weerselo staat iedereen om 20.00 uur aan de Wenshofsteeg rondom de vlammen van het paasvuur.

Wierden

In Wierden brandt het gemeentelijk paasvuur om 19.30 uur aan de Klumpershoekweg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.