Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Paascross Hexel on Wheels: ‘Het hele land is vertegenwoordigd op het Hexelse zand’

Hexel on Wheels
Beeld: R. Ravenshorst

In Hoge Hexel zijn ze er helemaal klaar voor om de vele honderden tot duizenden toeschouwers te ontvangen tijdens Hexel on Wheels, vertelt Frank Koers van de organisatie in het programma Twente wordt Wakker.

Hexel on Wheels is een crossfestijn dat twee volle dagen gehouden wordt, op zaterdag 30 maart en maandag 1 april. “Dit weekend voor de 15e keer”, aldus Koers. “Met onder andere autocross, motorcross, brommercross, het kinderdorp en een familie evenement. Er zijn ook activiteiten voor de oudere jeugd, voor iedereen wat wils.”

Audiofragment
Hoge Hexel on Wheels 2024 | Frank Koers
Hexel on Wheels 2024. Een spectaculaire editie vol geweld. brommers, auto’s, en quads. Het Hexelse zand zal weer worden omgeploegd...

Tomos en Puch

Zaterdag begint het programma om 08.00 uur en het loopt de hele dag door. “Op zaterdag beginnen we met de brommers, altijd een heel populair onderdeel. Mensen nemen hun eigen brommer, zoals Tomos en Puch mee om over het Hexelse zand te crossen. Zaterdag wordt ook de 2-uurs motorcross, dus 2 uur lang rijden voor de winst. En op de autobaan meten de vrouwen hun krachten.” Dat is nog maar een kleine greep uit het programma voor de zaterdag.

Uitdaging

Het programma op maandag 1 april begint om 07.00 uur en is ook tot de rand toe vol met allerlei classes motorcross. Of zoals Koers zegt: “We gaan geen uitdaging uit de weg in Hoge Hexel. We hebben twee verschillende banen, mensen kunnen kiezen welke cross ze willen volgen.”

Inschrijvingen

De crossers weten Hexel on Wheels te vinden. “Inschrijvingen komen uit het hele land, van Maastricht tot Groningen. Het hele land is vertegenwoordigd op het Hexelse zand!”

Kinderdorp

Naast de auto- en motorcross zijn er ook speciale crosses van bijvoorbeeld buggy’s, combines of zitmaaiers. Het publiek kan een kijkje te nemen op het rennerskwartier. Daarnaast is er op het terrein zelf ook van alles te zien zoals sportwagens, oude pantservoertuigen en noem maar op.
Voor de jeugd is er het kinderdorp met een mini reuzenrad, schminken, de spidertoren en veel meer.

Bingo en feest

Zaterdagavond is er een bingo en maandag wordt de cross aan het eind van de dag afgesloten met een feest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.