Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente gaat Grolsch Veste verbouwen: staanplaatsen op Vak-P

20230804 Vak P leeg Foto 1 Twente
Beeld: 1Twente

Het sfeervolle Vak-P in De Grolsch Veste wordt komende zomer door FC Twente verbouwd tot een staantribune. Vanaf volgend jaar (medio 2025) is het in de Nederlandse stadions verplicht om safe standing-plaatsen te creëren op de tribune waar supporters tijdens de wedstrijd (veelvuldig) staan.

Dat geldt dus ook voor Vak-P, waar de praktijk leert dat tijdens thuiswedstrijden van FC Twente maar weinig supporters zitten. Ook het uitvak wordt aan deze metamorfose onderworpen. De capaciteit in De Grolsch Veste blijft volgend seizoen gelijk aan de huidige situatie: safe standing betreft een één op één vervanging van zitten naar staan.

Klapstoelen met barriers

Safe standing is een systeem van klapstoelen met barriers, dat er voor moet zorgen dat supporters niet naar voren kunnen vallen. Gezien de verplichting die er aan zit te komen en omdat dit de directe veiligheid van haar supporters raakt, heeft FC Twente besloten komende zomer de safe standing-plaatsen al te realiseren.

Europese wedstrijden

Tijdens Europese wedstrijden is FC Twente verplicht de fans een zitplek te bieden, wat concreet betekent dat deze stoelen opengeklapt worden bij duels op het Europese toneel.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.