Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twentespeler voor één dag: voetballers zien droom uitkomen

Een rondleiding in De Grolsch Veste, omkleden in de kleedkamer van FC Twente, een sportmaaltijd voor de wedstrijd, opgehaald worden met een speciale FC Twente bus en voetballen in het shirt van FC Twente. Het klinkt bijna als een droom, maar voor de passend voetballers (voorheen g-voetballers) van HVV Tubantia in Hengelo was het werkelijkheid. Zij mogen zich deze zaterdag, onder leiding van beroemde Tukkers Jan Van Staa en Rik Platvoet, een dagje FC Twentespeler noemen.

Om tien uur ’s ochtends komen de eerste voetballers aan in het spelersrestaurant in de Grolsch Veste. Daar krijgen ze een echte spelersmaaltijd zoals de profs die ook krijgen. “Je ziet die koppies dan naar binnen komen. Dat vind ik geweldig”, zegt oud-FC Twentespeler Rik Platvoet. Platvoet is vandaag coach van één van de twee FC Twenteploegen die het mag opnemen tegen SDC ’12 uit Denekamp.

icon_main_info_white_glyph

Wat is passend voetbal?

Passend Voetbal is de verzamelnaam van de verschillende vormen van aangepast voetballen voor mensen met een beperking. Voorheen werd dit G-voetbal genoemd.

FCT Passend voetbal tacktiek bespreken
Beeld: 1Twente, Niels Wesselink

Goed ontvangen

Als de bespreking in de kleedkamer van FC Twente erop zit, verplaatsen de spelers zich naar Hengelo. Hier worden de spelers als ware helden ontvangen door vrienden, familie en zelfs het FC Twentekoor. Bij het betreden van veld klinkt er vanaf de goed gevulde tribune het You Never Walk Alone gevolgd door vuurwerk. “Dit is een dag die ze nooit meer zullen vergeten”, aldus Platvoet.

Platvoet

Voor Platvoet is dit het derde jaar dat hij actief is als trainer bij het passend voetbal. “Ik vind dit heel erg leuk. Dit zet ik altijd vast in mijn agenda”, aldus de oud-voetballer. “Er gebeuren zoveel leuke dingen op zo’n dag.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.