Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente licht optie Michal Sadílek, Gijs Smal en Joshua Brenet vertrekken

20230714 Uitshirt FC Twente 2023 2024 Sadilek 2 Foto FC Twente Media
Beeld: FC Twente Media

FC Twente en Michal Sadílek gaan nog een jaar langer met elkaar door. De optie in het contract van de Tsjechische middenvelder is gelicht, waardoor hij tot de zomer van 2025 in Enschede te bewonderen is. Gijs Smal en Joshua Brenet vertrekken deze zomer uit Enschede.

Clubs in het betaald voetbal hebben namelijk de verplichting om spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid te verschaffen over hun toekomst bij de club. Ook na de vastgestelde datum van 1 april kunnen club en speler nog in gesprek over het verlengen van het aflopende contract.

Smal en Brenet vertrekken

Gijs Smal heeft de Enschedese formatie laten weten zijn contract niet te verlengen. Ook Joshua Brenet gaat de club verlaten. De rechtsback wil een stap maken en daarom legt FC Twente hem geen nieuw contract voor.

Van Wolfswinkel en Van Hoorenbeeck

Ricky van Wolfswinkel is mogelijk wel volgend seizoen nog actief in De Grolsch Veste. FC Twente wil graag verder met de spits en is daarover met Van Wolfswinkel in gesprek. Alec Van Hoorenbeeck wordt dit seizoen gehuurd van het Belgische KV Mechelen, met een optie tot koop. FC Twente wil deze optie gaan lichten en hem langer aan de club binden.

Doelmannen

Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en Sam Karssies staan volgend seizoen opnieuw onder contract in Enschede. De opties in de contracten zijn gelicht en daarom zijn de doelmannen tot medio 2025 verbonden aan FC Twente.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.