Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-jongelingen Nijstad en Vennegoor of Hesselink dromen van spelen in de Champions League

Het werd geen Juventus of AC Milan, maar FC Twente. Tot grote vreugde van de achterban en tot tevredenheid van Joseph Oosting tekende toptalent Ruud Nijstad onlangs een contract bij de Tukkers. Anderhalf week later stond er nog een pen op papier, toen Lucas Vennegoor of Hesselink zijn contract bij het eerste tekende. Nu spelen ze een aantal oefenwedstrijden mee met het eerste elftal.

Zo vielen de twee talenten in tijdens het verloren oefenduel met VFL Bochum afgelopen woensdagmiddag. “Balen”. Dat zeiden ze toen hen pal na afloop van de wedstrijd werd gevraagd naar hun gevoel. Toch zijn de spelers tevreden met hoe ze gebracht worden binnen de selectie. “Je krijgt gewoon heel veel coaching in dit team. Dat vind ik erg prettig”, aldus Nijstad.

Twentse jongens

Nijstad is een geboren Vriezenvener en zit vol voetbalambitie: “Het doel is uiteraard om mijn debuut te maken in de Grolsch Veste”. Oldenzaler Lucas Vennegoor of Hesselink knikt. Hij droomt stiekem al van Europees voetbal volgend seizoen: “Je kijkt toch vooruit om een in Santiago Bernabeu te spelen in de Champions Legue.”

Messi, Suarez en Neymar

De spelers kwamen de afgelopen weken in een kleedkamer terecht met spelers waar ze al jaren tegenop kijken. “Toen ik Van Wolfswinkel hoorde vertellen dat hij tegen Messi, Suarez en Neymar speelde, was ik onder de indruk. Dan besef je wel even bij wie je aan tafel zit”, zegt Vennegoor of Hesselink. Nijstad: “Ik heb het met meerdere spelers, maar tegen Boadu kijk ik wel het meest op.”

Ruud en Lucas FC Twente
Ruud Nijstad (L) samen met Lucas Vennegoor of Hesselink (R)
Beeld: 1Twente

Nijstad is 16 jaar en Vennegoor of Hesselink 18, maar ze spelen nu dus al met de senioren mee. En ze genieten volop. Vennegoor lacht: “Carel Eiting geeft mij van die geweldige balletjes om mijn hoofd tegenaan te zetten.”

Doelstellingen

Hun doelen hebben ze helder voor ogen. Vennegoor of Hesselink: “Binnen een jaar wil ik mijn debuut hebben gemaakt in het eerste.” Mocht FC Twente als derde eindigen dan kijken ze ook al vooruit naar wat komen gaat. “We grappen nu inmiddels ook in de kleedkamer hoe het is om Europees te spelen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.