Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente verliest met Duits aan het roer van Duitsers VfL Bochum in besloten oefenduel

FC Twente heeft woensdag het oefenduel tegen VfL Bochum met 2-0 verloren. De nummer vijftien van de Bundesliga versloeg de Tukkers in Hengelo dankzij doelpunten van Felix Passlack en oud-Vitessespeler Maximilian Wittek. De ploeg uit Enschede werd vandaag niet aangestuurd door hoofdtrainer Joseph Oosting, maar door assistent Sander Duits.

Voor Duits was het een bijzondere dag. Hij stond aan het roer, omdat hij voor zijn trainerscursus een dag coach moest zijn. “Daarom heeft Joseph vandaag alles aan mij overgedragen.” Oosting was wel aanwezig bij het duel, maar in een andere functie. “Joseph vulde vandaag mijn rol in, zoals ik dat normaal voor hem doe.”

Degradatie

De Bundesligaploeg uit het Ruhrgebied strijdt momenteel tegen degradatie, maar kon zich prima meten met de nummer 3 uit de Nederlandse Eredivisie. Duits was al gewaarschuwd voor de kwaliteiten én de strijdvaardigheid van de ploeg. “Het is een Duitse ploeg, die een oefenwedstrijd niet als een oefenwedstrijd ziet. Ze scoren een geweldige goal en toen we met drie achterop gingen spelen, viel de 2-0 al vrij snel.”

icon_main_info_white_glyph

Opstelling FC Twente

Tyton, Brenet (63’ Kuster), Kjølø (63’ Nijstad), Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine (75' Sybrandy), Besselink, Eiting, Steijn, Ünüvar (63’ Daan Rots), Boadu (75' Vennegoor of Hesselink), Van Bergen.

Boadu en Steijn

Toch speelde FC Twente niet onverdienstelijk. Duits' elftal maakte het Bochum bij vlagen moeilijk. Vooral Myron Boadu en Sem Steijn waren goed bezig, maar zagen hun pogingen niet beloond worden. Na een uur kreeg de jeugd het voor het zeggen bij FC Twente. Zo vielen Kuster, Nijstad, Sybrandy en Vennegoor of Hesselink in.

Afwezigen

Op een aantal spelers kon FC Twente niet rekenen, aangezien zij de komende dagen uitkomen voor hun land. Zowel Julien Mesbahi en Mats Rots (Nederland onder 18), Max Bruns en Youri Regeer (Jong Oranje), Michal Sadilek (Tsjechië) en Alfons Sampsted (IJsland) waren opgeroepen door de verschillende bondscoaches.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.