Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Weemoed bij sloop dorpshuis, maar Glane krijgt er duurzaam Kulturhus voor terug

Sloop dorpshuis Glane
Onder het toeziend oog van leden van de Dorpsraad Glane en de Stichting Kulturhus gaf wethouder Jan Engels het startsein voor de sloop van dorpshuis De Glaan.
Beeld: Gemeente Losser

Onder het toeziend oog van leden van de Dorpsraad Glane en de Stichting Kulturhus heeft wethouder Jan Engels maandag het startsein gegeven voor de sloop van dorpshuis De Glaan in Glane. Er wordt met enige weemoed afscheid genomen van het ‘hoeskommen’ van het dorp, maar er komt een gloednieuw Kulturhus voor in de plaats, waarmee Glane weer jaren vooruit kan.

Kulturhus mooie impuls

Wethouder Jan Engels “De afgelopen jaren zijn de plannen voor de nieuwbouw samen met het dorp opgesteld. Eind van het jaar staat er een nieuw en duurzaam Kulturhus in Glane. Een Kulturhus waar inwoners samen kunnen komen, maar waarvan we ook hopen dat er de hele dag bedrijvigheid is. Een mooie impuls van en voor het dorp!”

Plek van samenkomst

Dorpshuis de Glaan was jarenlang was het de plek waar inwoners van Glane samenkwamen. Met verkiezingen konden ze er stemmen, de schutters hielden er hun jaarlijkse schuttersfeest en de Dorpsraad had er haar onderkomen. Toch was het huidige dorpshuis aan vervanging toe. Samen met het dorp heeft de gemeente Losser gekeken naar de gebruiksmogelijkheden die het nieuwe Kulturhus zou moeten hebben. De Stichting Kulturhus Glane, Stichting Fundament en de gemeente Losser kijken samen naar de toekomstige programmering en de exploitatie van de accommodatie.

Gasloos en energieneutraal

Het nieuw te bouwen Kulturhus in Glane krijgt onder meer een grote, deelbare zaal, meerdere multifunctionele ruimtes, een aparte ruimte voor de schutters, een werkkeuken en opslagruimte. Verder wordt het door aannemer Poorthuis nieuw te bouwen Kulturhus geheel gasloos en energieneutraal. Met de nieuwbouw is een investering van 844.00 euro mee gemoeid. De gemeente Losser ontving hiervoor 150.000 euro subsidie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.