Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Geen bezwaren, dus schop kan snel de grond in voor ‘Nieuwe Post’ in Oldenzaal

Nieuwe Post
Nog dit jaar kan op deze plek de eerste schop de grond in voor ‘De Nieuwe Post’
Beeld: Redactie Twente FM

Het ziet er naar uit dat nog dit jaar de eerste schop de grond in kan voor de bouw van appartementencomplex ‘De Nieuwe Post’, op de plek van het voormalige postkantoor in Oldenzaal. Dat is eerder dan verwacht omdat er geen zienswijzen zijn ingediend tegen het bestemmingsplan dat voorziet in de bouw van een appartementencomplex, met daarin 33 zorgappartementen, 25 reguliere appartementen en commerciële ruimtes op de begane grond.

Versnelling dankzij subsidie

"Redelijk uniek", noemt wethouder Rob Christenhusz het dat er geen bezwaren zijn aangevoerd tegen het door de Herstructurerings Maatschappij Overijssel (HMO) in nauwe samenspraak met WBO Wonen en de gemeente is ontwikkeld. Dat de ontwikkeling van de locatie voormalig postkantoor na een lange voorbereidingstijd eind vorig jaar alsnog in een stroomversnelling kwam, heeft volgens de wethouder vooral te maken met het beschikbaar komen van een impulssubsidie van 1,3 miljoen euro.

Nieuwe, duurzame appartementen

Met gebruikmaking van die impulssubsidie wil WBO Wonen een aantal ‘aanpalende’ huurappartementen slopen, die plaats moeten maken voor 12 nieuwe, duurzame appartementen. Op dit plan, ‘Het Pakhuis’ genaamd, is volgens wethouder Evelien Zinkweg eind vorig jaar tijdens een bewonersavond over het algemeen positief gereageerd. De gemeente draagt een steentje bij aan de verfraaiing van dit stukje binnenstad door de hele openbare ruimte rond ‘De Nieuwe Post’ en ‘Het Pakhuis’ aan te pakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.