Verkeer
Stuur appje
Zoek
Aankondiging
Hengelo

Hengeloos Peil over druk op de jeugd, op de openbare ruimte en op parkeerplekken in Tuindorp 't Lansink

In de maart-editie van Hengeloos Peil gaat het over de parkeerproblemen in Tuindorp 't Lansink, over hoe gemeente en politie proberen te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden en vertelt wethouder Gerard Gerrits waarom het zo belangrijk is dat de Twentse steden samen optrekken.

Spoorzone

De Spoorzone Hengelo Enschede en de Regionale Stedelijke Investeringsagenda: het zijn twee voorbeelden van hoe de grote Twentse steden de handen ineenslaan. Dat doen ze met een reden: zo maakt Twente meer kans op geld uit Den Haag en Brussel. De Hengelose wethouder Gerard Gerrits komt langs in Hengeloos Peil om te praten over de kansen en de mogelijke risico's.

Afglijden richting criminaliteit

Hoe voorkom je dat kwetsbare mensen verder afglijden in de criminaliteit? De Hengelose politie heeft een werkwijze waarin intensief wordt samengewerkt met de gemeente Hengelo en hulpverleningsinstanties. Initiatiefnemer en wijkagent Eddy Bennink en strategisch veiligheidsadviseur van de gemeente Hengelo Marloes Dooren schuiven aan.

icon_main_info_white_glyph

Publiek is welkom

Hengeloos Peil wordt opgenomen in de bieb op maandag 18 maart. Zoals altijd is er livemuziek en publiek is van harte welkom vanaf 18.45 uur. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 21 maart om 22.00 uur en op zondag 24 maart om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

'Parkeren' op de Zeepkist

Op de Zeepkist, de maandelijkse rubriek van Hengeloos Peil, dit keer Harald Lohmann, voorzitter van de Stichting Tuindorp 't Lansink. Hij wil dat de gemeente beter luistert naar de inwoners van de wijk. Zij moeten straks betalen om hun eigen auto nog voor de deur te kunnen parkeren. In deze, en andere wijken rond het centrum, wordt op korte termijn betaald parkeren ingevoerd, omdat steeds meer scholieren en binnenstadbezoekers de wijk als een mooie gratis parkeerplek zien.

Hier is de uitzending maandagavond te volgen, maar nog leuker is het natuurlijk om er zelf bij te zijn in de bieb:

240218 Hengeloos Peil Olivier FOTO 2 FRANKLIN
Publiek is van harte welkom bij de opnames van Hengeloos Peil.
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.