Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Startschot en finish van populaire Landgoed Twente Marathon dit jaar in De Lutte

Landgoed Twente Marathon nieuwe locatie
Beeld: Twente FM / Landgoed Twente Marathon

Na jaren te starten vanaf Havezathe het Everloo in Rossum, is het voor Landgoed Twente Marathon tijd voor wat nieuws. “We willen de wederkerende bezoeker een andere locatie voorschotelen”, vertelt Frits Huttenhuis namens de organisatie. “De locatie is nog steeds honderd procent Twente.” De marathon start zaterdag 12 oktober vanaf Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte.

De Landgoed Twente Marathon is niet zomaar een marathon. De deelnemer krijgt de kans om in duo’s te lopen. “Ze moeten er samen voor zorgen om de 42,2 kilometer te voltooien”, legt Huttenhuis uit in de ochtendshow van Twente FM. Mensen kunnen er ook voor kiezen om de marathon als solodeelnemer te voltooien.

Fiets of lopen

Wat de marathon uniek maakt, is het duo aspect. “De een moet fietsen, de ander lopen”, aldus Huttenhuis. Het maakt niet uit wanneer een duo besluit om te wisselen, als ze maar aan de 42,2 kilometer komen. “Samen ga je dan de finish behalen.”

“De inschrijving was vorig jaar binnen drie minuten vol”

Huttenhuis geeft aan op tijd in te schrijven: “Vorig jaar was de inschrijving binnen drie minuten vol.” Inschrijven voor de Landgoed Twente Marathon kan vanaf 5 april. “De marathon is pas in oktober, dus mochten je hardloopskills nog niet op orde zijn, dan heb je nog een paar maanden tijd om je voor te bereiden”, sluit Huttenhuis af.

icon_main_info_white_glyph

Inschrijving en startschot

Inschrijven voor de duoloop van de Landgoed Twente Marathon kan vanaf zaterdag 5 april om 10.00 uur. Voor de sololoop is dit vanaf 10.30 uur.

Het startschot van de marathon is op 12 oktober op Landgoedcamping Het Meuleman, Lutterzandweg 16 A, De Lutte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.