Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Iedereen welkom bij paasverhaal in Bruinehaar: ‘Het wordt de Passie van de hele geloofsgemeenschap’

Kruis jezus
Beeld: Pixabay

Aan vijver de Koele in Bruinehaar wordt na twee jaar voorbereiding de Passie opgevoerd. De lijdensweg van Jezus wordt door de Pancratius Parochie uit de gemeente Tubbergen vertoond op Goede Vrijdag, 29 maart. “We proberen uit zo veel mogelijk geloofsgemeenschappen mensen te halen”, vertelt Susanne Voshaar namens de werkgroep Passie. “Zo wordt het een passie voor de hele geloofsgemeenschap.”

Van het laatste avondmaal en veroordeling tot de kruisiging en opgang naar Pasen wordt het verhaal verteld en uitgebeeld. “Het wordt echt heel mooi op de Koele in Bruinehaar”, zegt Voshaar in de ochtendshow van Twente FM.

Mooie locatie

Gelegen naast de waterplas in het Twentse dorp staat een podium, hierop staat de verteller. “Naast het podium wordt het verhaal uitgebeeld, met bijvoorbeeld een grote tafel voor het Laatste Avondmaal”, verklapt Voshaar.

Koele Bruinehaar
De Koele in Bruinehaar waar de lijdensweg van Jezus in spraak, zang en beeld wordt gebracht
Beeld: Pancratius Parochie

De Pancratius Parochie, de negen geloofsgemeenschappen van de gemeente Tubbergen, is al bijna twee jaar bezig met de voorbereidingen. “Wegens financiële redenen kon het vorig jaar niet doorgaan”, legt Voshaar uit. “Er is afscheid genomen van de processie met het kruis, maar uiteraard keert het iconische wit verlichte kruis op andere manieren terug”, zegt de werkgroep.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Op vrijdag 29 maart, 19.00 uur, zijn bezoekers welkom om het paasverhaal te bewonderen. Kosten voor de avond zijn vrije gift. Voor meer informatie kunnen bezoekers de Pancratius Parochie Facebookpagina bezoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.