Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oud-trainer en erelid van FC Twente Kees Rijvers (97) overleden

Kees Rijvers
Beeld: RTV Oost

Oud-trainer van FC Twente en erelid van de club, Kees Rijvers, is op 97-jarige leeftijd overleden. Rijvers werd in 1966 trainer van FC Twente. In het seizoen 1968/1969 streed hij met de club lang mee om het landskampioenschap en werd uiteindelijk derde.

Rijvers voerde bij FC Twente een verjonging door. Hij liet spelers als Jan Jeuring, Theo Pahlplatz en René Notten debuteren en haalde spelers als Epi Drost, Kick van der Vall, Piet Schrijvers en Dick van Dijk naar Enschede, schrijft RTV Oost.

Jaren 80

In de jaren tachtig was Rijvers enkele jaren technisch directeur bij FC Twente. "Hij is trainer geweest van het eerste uur", zegt verslaggever Tijmen van Wissing in de uitzending van de Oosttribune op TV Oost in een eerste reactie als het nieuws over het overlijden van Rijvers bekend wordt. Ook analist Jan van Staa is onder de indruk van het bericht. Hij roemt Rijvers als de grondlegger van het spel dat nu nog bij FC Twente wordt gespeeld. "De manier van spelen is er nog steeds dus wat dat betreft denk ik dat hij de grondlegger is van het systeem en de uitvoering met name", aldus Van Staa.

Eddy Achterberg

Van Wissing roept de avond in herinnering dat Rijvers werd benoemd tot erelid van FC Twente in 2019. Hij wijst op de foto waarop Rijvers te zien is met Eddy Achterberg, die ook onder hem speelde. "Eddy Achterberg ziet hem echt als papa."

oeuvreprijs

In 2004 ontving Rijvers uit handen van oud-collega Rinus Michels als eerste een oeuvreprijs voor zijn hele trainersloopbaan. Rijvers was ook succesvol als trainer van PSV. Daarnaast was hij ook bondscoach. Rijvers droeg als voetballer 33 keer het shirt van het Nederlands elftal en kwam ook uit voor NAC, Saint-Étienne en Feyenoord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.