Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Zilveren erepenning Oldenzaal voor sportieve en gezellige KV Vooruitzicht

Vooruitzicht erepenning
De zilveren erepenning is volgens burgemeester Welman een blijk van waardering voor KV Vooruitzicht, waar zowel sportiviteit als gezelligheid hoog in het vaandel staan.
Beeld: Gemeente Oldenzaal

Burgemeester Patrick Welman heeft zaterdag klootschietvereniging Vooruitzicht verrast met de zilveren erepenning met bijbehorende oorkonde van de stad Oldenzaal. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum in het clubgebouw van de vereniging.

Sportief én gezellig

De zilveren erepenning is volgens burgemeester Welman een blijk van waardering voor de klootschietvereniging, waar niet alleen sportiviteit maar ook gezelligheid hoog in het vaandel staat. Klootschieten kan op zeer hoge leeftijd nog gespeeld worden en men is altijd buiten bezig. Naast de reguliere klootschietwedstrijden, organiseert Vooruitzicht klootschietevenementen, nevenactiviteiten en diverse sportprogramma's voor scholieren. Het nog altijd groeiende Vooruitzicht kent een jeugd-, een dames- en een herencompetitie.

icon_main_info_white_glyph

Klootschietvereniging Vooruitzicht ontstond in 1974 nadat een dertiental leden – naar verluidt in goede verstandhouding – was vertrokken bij KV De Toekomst uit Loser. Binnen een week telde de nieuwbakken vereniging al 35 actieve leden. Drijvende kracht binnen de vereniging was in de beginjaren voorzitter Herman Velthuis. Als man van de oude stempel moest hij niets hebben van nieuwlichterij als de nieuwe benaming kogelwerpen voor zijn geliefde klootschietsport. Typerend in dit verband was zijn befaamde uitspraak: “Jongs, kloatscheetn is ne boerensport, loat et gen nen pepierkroam wörden.”

Na aanvankelijk op het Javaveld in Losser geschoten te hebben kreeg Vooruitzicht in 1976 de beschikking over een eigen baan in Oldenzaal, de Hollinkbaan. Die baan moest worden gedeeld met Ons Genoegen en De Toekomst. In 1985 kreeg Vooruitzicht de beschikking over een kleedgebouw, dat al gauw de benaming ‘de keet’ kreeg. Nadat dit gebouwtje in 1994 door brand werd verwoest, diende een tijdlang een mobiele unit als onderkomen, tot in 2001 een volwaardig clubgebouw kon worden gerealiseerd. Tot op de dag van vandaag vervult dit gebouw een belangrijke sociale functie binnen de vereniging. Want, hoewel er in de afgelopen 50 jaar de nodige sportieve successen werden geboekt, staat gezelligheid bij Vooruitzicht nog altijd hoog in het vaandel. Bron: Het Groot Klootschietersboek van Martin Meijerink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.