Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente-doelman Lars Unnerstall onzeker voor uitduel met Vitesse

FC Twente neemt het dit weekend in Arnhem op tegen de nummer 17 van de Eredivisie, Vitesse. De ploeg van trainer Joseph Oosting moet het doen zonder middenvelder Carel Eiting, terwijl doelman Lars Unnerstall nog onzeker is voor het duel. Het is onduidelijk wat er met Unnerstall aan de hand is; daar doet de club geen uitspraak over. De doelman heeft apart getraind.

De club uit Enschede nadert de apotheose in de Eredivisie. Joseph Oosting: “Je merkt dat het einde nadert en dat de strijd om Europese tickets steeds meer begint te leven.” Het gat met nummer vier AZ is momenteel vijf punten.

Steijn

Sem Steijn mocht zich na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles ‘man of the match’ noemen. Oosting zag zijn aanvallende middenvelder een dijk van een wedstrijd spelen: “Sem haalt een hoog rendement met zijn doelpunten. Daar zit potentie in”, aldus de hoofdtrainer.

Ruud Nijstad

Deze week tekende het jonge talent Ruud Nijstad zijn eerste contract voor FC Twente. “Voor ons is het belangrijk dat we regionaal talent aan de club kunnen binden. Niet alleen voor de selectie, maar ook voor het imago van FC Twente”, aldus Oosting.

De zestienjarige verdediger uit Vriezenveen verkoos zijn eigen club boven Juventus, PSV en Ajax, die ook interesse hadden. “We moeten nu gaan kijken wat het juiste traject is voor hem. Ruud heeft één keer meegetraind en ik heb ook al gesprekken gehad met hem”, zegt Oosting. “Nu is het aan hem om zich te ontwikkelen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.