Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Deze twee Wierdense harmonieën delen voor het eerst in bijna honderd jaar tijd samen het podium

Harmonie Sint Jan
Beeld: Harmonie Sint-Jan

Harmonie Wierden, ooit als algemene Christelijke muziekvereniging begonnen, treedt voor het eerst in haar geschiedenis op met Harmonie Sint-Jan uit Wierden. Op zaterdag 2 maart vindt in de Hervormde Kapel in Wierden het Noaberconcert plaats. “Dit is erg uniek”, vertelt Hans Bekke namens Harmonie Sint-Jan.

Een paar jaar na de oprichting van Harmonie Wierden, zo’n 104 jaar geleden, splitst een deel van katholieke leden af om de Harmonie Sint-Jan op te richten. 98 jaar later treden de twee A-orkesten van de harmonieën voor het eerst samen op tijdens het jaarlijkse Noaberconcert.

Geen derby

Waarom er nooit een gezamenlijk concert is geweest weet Bekke van Harmonie St. Jan niet: “Misschien was er vroeger wel wat rivaliteit tussen de twee harmonieën.” De B-orkesten daarentegen hebben het podium wel eens met elkaar gedeeld.

“De banden tussen ons zijn erg goed”

De harmonie ziet het niet als een derby, maar als bevestiging van de goede samenwerking tussen de twee. “De banden tussen ons zijn erg goed”, aldus Bekke. De twee Wierdense harmonieën werken regelmatig met elkaar tijdens diverse festiviteiten en gelegenheden. Tijdens het Noaberconcert is het aan de twee harmonieën om samen het publiek te voorzien van diverse klanken en melodieën.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Zaterdag 2 maart om 19.30 uur is het publiek welkom in de Hervormde Kapel, Dahliastraat 4 in Wierden. Toegang voor dit Noaberconcert is gratis.

Audiofragment
Noaberconcert Harmonie Sint Jan en Harmonie Wierden | Hans Bekke
Op 2 maart vindt er een bijzonder concert plaats in Wierden. Voor het eerst in de geschiedenis van beide verenigingen zullen Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan gezamenlijk optreden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.