Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Toneelgroep Notter verzorgt met komisch toneelstuk ‘Herinrichting’ op de Akkerhus Buurttheateravond

Toneelgroep Notter Herinrichting
Beeld: Toneelgroep Notter

De leden van Toneelgroep Notter houden hun repetities in het Akkerhus in Ypelo en presenteren daar vrijdag 1 maart voor het eerst hun nieuwe toneelstuk ‘Herinrichting’ tijdens de Akkerhus Buurttheateravond.

Het Akkerhus aan de Ypeloschoolweg 2b staat op een prachtige plek, bijna verscholen in de landelijke omgeving. Voor de omwonenden is dit Kulturhus een plek van samenkomst, van ontmoeten. Overdag zitten er de leerlingen van De Akkerwal, ’s avonds en in het weekend wordt de accommodatie gebruikt voor andere doeleinden. “Zoals de Akkerhus Buurttheateravond, die we twee keer per jaar houden”, vertelt Marian van Hal van Kulturhus Akkerhus in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Theateravond in het Akkerhus Ypelo | Marian van Hal
Op vrijdagavond 1 maart 2024 staat er weer een gezellige Akkerhus buurttheateravond met dit keer een avondvullend blijspel op het programma. Op deze avond staat Toneelvereniging Notter weer op de planken van het Akkerhus met hun nieuwe voorstelling “Herinrichting”.

“De Akkerhus Buurttheateravond houden we ongeveer twee keer per jaar. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Dit keer Toneelvereniging Notter aan de beurt om haar nieuwe stuk te presenteren.”

Oefenruimte

De samenwerking tussen het Notterse toneelgezelschap en het Ypelose Kulturhus ontstond doordat de toneelvereniging oefenruimte zocht. “We hadden de ruimte daarvoor, en wew vroegen meteen of de groep dan een van de twee Buurttheateravonden wilde vullen. Elk voorjaar, als de voorstelling klaar is, is de groep welkom in het Akkerhus.”
In de zaal van het Kulturhus wordt dan een podium geplaatst en maximaal 100 stoelen neergezet. “De spelers hebben direct contact met het publiek. Ze spelen heel dichtbij, letterlijk en figuurlijk”, aldus Marian.

Doldwaze situatie

Het komisch stuk Herinrichting gaat over 2 broers, die een winkeltje hebben waar ze tweedehands spullen verkopen. “Ze zijn niet heel servicegericht en klantvriendelijkheid kennen ze ook niet. Ze beduvelen de zaak een beetje.” De situatie loopt helemaal uit de hand als er ook nog sprake is van herinrichting van gronden, waarbij stukken land opnieuw verdeeld worden. “Het is een doldwaze komische situatie. Hoe ze zich daaruit gaan redden gaan we vrijdag 1 maart zien.”

Activiteiten Akkerhus

In Kulturhus Akkerhus worden meer evenementen gehouden, onder andere voor de Akkernoabers (55+) en de Akkerrakkers, de jongeren. Daarnaast zijn er evenementen waaraan iedereen mee kan doen. “Op deze manier proberen wij als gemeenschap de buurt bijeen te houden, het gesprek in de buurt op gang te houden. Dat is de hoofdreden waarvoor het Akkerhus is opgezet.”

Aanmelden kan via www.akkerhus.nl; op de site is ook meer informatie over de activiteiten te vinden.

icon_main_info_white_glyph

Toneelgroep Notter met 'Herinrichting'

Wie vrijdag 1 maart niet kan, maar toch graag de voorstelling van Toneelgroep Notter wil beleven, kan daar op vrijdag 8 maart, zaterdag 9 maart en vrijdag 15 maart voor terecht in Kulturhus Irene in Notter. Aanvang 20.00 uur; zaal open 19.00 uur.
Toegangskaarten zijn te reserveren bij familie Immink, 0546 571483 of e-mail: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.