FC Twente na nederlaag en midweekse oefenwedstrijd klaar voor clash tegen Go Ahead Eagles

FC Twente wil zich aankomende zondag revancheren voor het verloren competitieduel met FC Utrecht van oud-trainer Ron Jans. De ploeg treft in eigen huis nogmaals een oud-bekende. Nu keert hoofdtrainer René Hake met ‘zijn’ Go Ahead Eagles terug in de Grolsch Veste.

Met nog tien duels te gaan is de einde van de competitie in zicht voor trainer Joseph Oosting en begint ieder punt te tellen. “Tegen FC Utrecht heb ik een slecht FC Twente gezien. Qua kansen hebben we het laten liggen”, aldus Oosting. Toch veranderde de ranglijst niet veel na de nederlaag. De achterstand op nummer twee Feyenoord bedraagt acht punten terwijl directe belager om plek nummer drie AZ op vijf punten volgt.

Oefenduel

Midweeks speelde FC Twente een oefenduel tegen SC Heerenveen. “Dit doen we ook om spelers die niet altijd spelen en de jeugd in actie te zien. Daarnaast doen ze hier ook wedstrijdritme in op”, zegt de hoofdtrainer. “Het is goed dat we ook dit soort duels in de planning opnemen.”

De Friezen kwam tien minuten voor de rust op voorsprong via Daniel Karlsbakk. Halverwege de tweede helft zorgde invaller Jort Ribbers voor de gelijkmaker, waarmee het 19-jarige talent van FC Twente de eindstand op 1-1 bepaalde.

Go Ahead Eagles

Provinciegenoot Go Ahead Eagles uit Deventer staan aankomend weekend op de planning voor speelronde 23. De ploeg heeft aan het roer hoofdtrainer René Hake staan. Een oud-bekende voor FC Twente waar hij zo’n zeven jaar werkzaam was, waarvan twee jaar als hoofdtrainer. Oosting kent Haké maar al te goed aangezien de trainer van FC Twente voorheen assistent is geweest van Haké.

Go Ahead Eagles staat momenteel op een knappe zesde plaats in de Eredivisie. Twee punten achter nummer vijf Ajax.