Hengelo
Video

Inzamelingsactie om afgeschreven dierenambulance te vervangen

De dierenambulance in Hof van Twente is kapot en er is nog niet genoeg geld voor een vervangende bus. De vrijwilligers moeten noodgedwongen hun eigen auto gebruiken tijdens het redden van dieren in nood. Ze zijn daarom een inzamelingsactie begonnen om geld bij elkaar te rapen voor een vervangende bus. In 1Twente Vandaag spraken wij met voorzitter Robert Nobbe.

Eigen auto

“Het is een hoogst ongelukkige situatie”, verzucht Robert Nobbe, voorzitter van Stichting Dierenambulance Hof van Twente. “Wat een hamer is voor een timmerman, is de dierenambulance voor ons.” De stichting is gestart met het inzamelen van geld om een vervangende bus te kunnen halen. De huidige bus is dusdanig afgeschreven dat reparatie niet haalbaar is. “Als ik dienst heb en ik krijg een melding van een klein diertje in nood, pak ik mijn eigen auto.”

icon_main_quote_red_glyph

Wat een hamer is voor een timmerman is de dierenambulance voor ons.

Voorzitter Robert Nobbe

Werkplek

De dierenambulance zet zich in voor dieren in nood en wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers. De dierenambulance is onze werkplek. “Wij zitten thuis en krijgen een telefoontje van ergens waar een diertje in nood is en daar gaan wij dan met de ambulance naartoe”, zegt Nobbe. Ook voeren zij taxiritten uit voor mensen die met hun dier naar de dierenarts moeten. De dierenambulance is actief in de plaatsen Goor, Delden, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Bentelo en Ambt Delden.

Giften

De organisatie draait op particuliere giften en donaties uit het bedrijfsleven: “Wij worden niet financieel ondersteunt, dus geen subsidies of giften van de gemeenten.” Er moeten nog duizenden euro’s opgehaald worden voor de nieuwe bus. Via GoFundMe willen ze meer geld inzamelen.

Doneren? Dat kan via deze link.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.