Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

CDA Losser verrast vrijwilligers met Valentijnsboeket

Valentijnsboeket Beuningen
In Beuningen ontving Annemiek Kuipers uit handen van raadslid Luc Westerhof een Valentijnsbloemetje.
Beeld: CDA Losser

Het is inmiddels een traditie geworden: Het CDA Losser dat ter gelegenheid van Valentijnsdag vrijwilligers in het zonnetje zet om hen te bedanken voor hun inzet. Ook dit jaar gingen leden van de fractie alle kerkdorpen langs om iemand of een organisatie in het zonnetje te zetten.

Sini Punte

Zo werd in het dorp Losser een Valentijnsboeket uitgereikt aan Sini Punte. Een waardering voor het vele vrijwilligerswerk dat zij jarenlang en nog steeds grotendeels achter de schermen uitvoert. Het begon al toen de kinderen op de lagere school kwamen, eerst in de OR en later in de MR. Daarnaast heeft ze gecollecteerd voor goede doelen, vooral voor de Hartstichting. Als mantelzorger verzorgde Sini jarenlang haar twee oudtantes verzorgd, terwijl nu mensen in haar omgeving die het nodig hebben kunnen op haar kunnen rekenen als mantelzorger.

Annemiek Kuipers

In Beuningen heeft Annemiek Kuipers uit handen van raadslid Luc Westerhof het Valentijnsbloemetje ontvangen. Velen kennen haar als de vorige eigenaar van Restaurant Sterrebos, maar Annemiek heeft zich daarvoor jarenlang belangeloos ingezet voor Beuningen o.a. als Voorzitter van de Dorpsraad. Ze was tevens een van de oprichters van de Stichting Beuningen Outdoor Events die o.a. het Dorpsfeest Beuningen gestart is.

Wemmy Meijer-Schorfhaar

In Glane verrasten commissieleden Stefan Kwekkeboom en Lilian Hassing Wemmy Meijer-Schorfhaar met een boeket. De krasse 81-jarige kreeg dit blijk van waardering omdat ze al haar hele leven met raad en daad klaarstaat voor haar naasten en andere hulpbehoevenden. Haar humor, betrokkenheid en een groot hart zijn onlosmakelijk met haar verbonden.

Hala Bryk

In Overdinkel werd Hala Bryk verrast met een boeket door Jos in het Veld. Velen kennen haar van de vele toneeluitvoeringen die de Hervormde Toneelvereniging Eensgezindheid jaarlijks op de bühne brengt in de Christelijke Vereniging te Overdinkel, het onderkomen van de OVO. Hala is lid sinds 1972, nam in 1988 zitting in het bestuur en is sinds 1998 voorzitter.


Tevens is zij bestuurslid van de OVO. Daarnaast was zij al in 1972 actief bij het voormalige Trefpunt (de huidige locatie van Aldi). Daar was Hala voorzitter van de Projectgroep ‘Wortels in de samenleving’. Tenslotte was ze bijna iedere zondagavond als ‘herder’ aanwezig van de werkgroep Disco Eagle, die voor ca. 130 jongeren tot 16 jaar een prachtige avond verzorgden.

Zonnebloem De Lutte-Beuningen

Bij de Zonnebloem afdeling De Lutte-Beuningen zullen Theo Pünt en Jurran Visschedijk tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering het bestuur en de ondersteunende vrijwilligers bedanken voor hun inzet in de lokale gemeenschap van De Lutte. In het sociaal domein wordt veelal gekeken naar ondersteuning van zorgorganisaties of overheden.

In De Lutte, maar ook elders in de gemeente Losser, worden met de vrijwilligers mooie uitstapjes of bijeenkomsten verzorgd om zo mensen bij elkaar te brengen en daarmee onder meer eenzaamheid tegen te gaan. In een steeds individualistischere samenleving zijn deze organisaties van groot belang voor de gemeenschapszin.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.