Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Razend populaire sport binnenkort ook in Enter: VOLEA opent vijf indoor padelbanen

20240215 Padelbanen ENTER
Een 3d-impressie van de nieuwe padelbanen in Enter
Beeld: VOLEA

Geen tennis, geen squash, maar padellen. De razend populaire sport is binnenkort ook te beoefenen in Enter. Nog geen jaar na de opening van indoor padelbanen in Tubbergen, opent sportcomplex VOLEA in medio maart vijf nieuwe indoor padelbanen op bedrijventerrein De Elsmoat in Enter.

“Je merkt dat tennis een behoorlijk technische sport is”, legt Koen Nijhuis van VOLEA uit. “Omdat padellen dat niet is, is dit een laagdrempelige sport. Ik denk dat het daarom zo booming is.” Het bedrijf uit Tubbergen was in eerste instantie nog niet op zoek naar een tweede locatie, totdat Nijhuis werd benaderd door de eigenaar van het pand. “De locatie is perfect.”

‘Padel voor dummies’

In samenwerking met Bramos Padel Academy zijn er binnenkort padeltrainingen te volgen in zowel Tubbergen als Enter. “Dit is de padelschool van Bram Meijer, de nummer één padelspeler van Nederland”, aldus Nijhuis in de ochtendshow van Twente FM. “Ook is er een ‘padel voor dummies’, waar we in een uur de basis van padellen uitleggen.”

“Ik denk zeker wel dat dit een blijvertje is”

De padelsport is over komen waaien uit Spanje en Mexico, waar deze sport is begonnen. “Het is in Spanje al groter dan de tennissport, dus ik denk zeker wel dat dit een blijvertje is”, zegt Nijhuis.

Entourage erg belangrijk

De bouw van de indoor padelbanen gaat op 26 februari van start op het bedrijventerrein. Dit gaat ongeveer twee weken duren volgens Nijhuis. “Daarna hebben we nog een week voor onszelf, hier pakken we bijvoorbeeld de entourage aan; dat vind ik ook heel belangrijk”, legt hij uit.

Lees verder onder de afbeelding.


3 D Hal Enter van Padel Factory
Een bovenaanzicht van de toekomstige padelbanen in Enter
Beeld: VOLEA

Uitbreiding

Of een derde locatie er snel aankomt weet VOLEA niet, wél is het bedrijf op zoek naar uitbreiding en een definitieve locatie in Tubbergen. De gemeente Tubbergen heeft andere plannen voor de sporthal in de toekomst. “Voor nu zitten we daar goed met onder andere een speedsoccerveld, escaperooms en een personal trainer”, aldus de organisatie.

In Twente kan dat

De werking van de banen gaat exact hetzelfde zijn als in Tubbergen. Online kun je een baan reserveren, waarna je toegangscode via de mail krijgt om de accommodatie te betreden. Ook de rackets en ballen kun je reserveren en met een code uit een kluisje halen. Op het gebied van catering is alles zelfservice en op goed vertrouwen. “Zoals dat in Twente kan.”

icon_main_info_white_glyph

Contractbaan

Geïnteresseerden in een contractbaan (wekelijks paddelen op dezelfde dag en tijdstip) kunnen zich al melden via de website. De organisatie geeft aan hier snel bij te zijn, uit ervaring blijken de ‘prime time’-uren snel bezet te zijn.

Audiofragment
Nieuwe Padelbanen op bedrijventerrein De Elsmoat in Enter | Koen Nijhuis
Vijf gloednieuwe indoor padelbanen in Enter
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.