Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Woningafspraken Losser: méér sociale huurwoningen nodig en verduurzamen 187 woningen in 2024

LOSSER ondertekenaars prestatieafspraken 2024
Robin Schoemaker (Domijn), Veekamp en M. Benning-Kok (SHBL) en wethouder Milad Lahdo
Beeld: Gemeente Losser

Woningcorporatie Domijn, Stichting Huurders Belangen Losser (SHBL) en Gemeente Losser hebben de jaarlijkse prestatieafspraken opgesteld en ondertekend. Er zijn méér sociale huurwoningen nodig, zodat de wachttijd voor een huurwoning niet te ver oploopt.

Er zijn afspraken gemaakt over het uit te voeren beleid voor de sociale huursector. Verduurzaming, leefbare buurten en voldoende betaalbare en beschikbare woningen in de gemeente Losser zijn daarin belangrijke thema’s.

Gemiddelde wachttijd

De organisaties vinden het belangrijk dat woningzoekenden binnen een redelijke tijd een sociale huurwoning kunnen vinden. Daarom is afgesproken dat Domijn en de gemeente Losser ervoor zorgen dat actieve woningzoekenden in de gemeente Losser binnen twaalf maanden een huurwoning krijgen aangeboden. Dat lukt. In 2023 bedroeg de gemiddelde wachttijd (tot oktober) voor een huurwoning in de gemeente Losser 9,61 maanden.

Geschikte locaties

Gemeente Losser en Domijn zien ook dat er méér sociale huurwoningen nodig zijn, zodat de wachttijd voor een huurwoning niet te ver oploopt. Daarom zoeken Gemeente Losser en Domijn naar geschikte locaties voor het bouwen van nieuwe woningen.

“Een goede samenwerking tussen partijen is immers een voorwaarde voor het bereiken van resultaten”

Vogelbuurt

Gemeente en Domijn gaan in 2024 ook samen aan de slag om te komen tot een integrale visie voor de Vogelbuurt in Losser. Om hier te zorgen voor een toekomstbestendige leefomgeving. De directe aanleiding hiervoor zijn de herontwikkeling van de locatie Martinuskerk en de verbetering van de bereikbaarheid en mobiliteit in de buurt.

187 woningen verduurzamen

Op het thema Verduurzaming is afgesproken dat Domijn in het jaar 2024 187 woningen gaat verduurzamen. Dat is ten opzichte van 2023 een flinke verhoging van het aantal woningen dat aan de beurt komt.

“Juist huurders die in een huis met een laag energielabel wonen, zitten vaak met hoge energielasten”

Geen huurverhoging E-, F-, G-label

Daarnaast krijgen huurders die nog een woning hebben met een E-, F- of G-label in 2024 geen huurverhoging. Aloys Veekamp (SHBL): “Juist huurders die in een huis met een laag energielabel wonen, zitten vaak met hoge energielasten. Daarom vinden wij het een goede zaak dat deze groep huurders nu wordt ontzien van de jaarlijkse huurverhoging.”

Samenwerking

Domijn, Gemeente Losser en SHBL werken heel actief samen om de gemaakte afspraken na te komen. Wethouder Milad Lahdo: “Ik vind het fijn om te constateren dat de samenwerking in de afgelopen periode verder is versterkt. Een goede samenwerking tussen partijen is immers een voorwaarde voor het bereiken van resultaten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.