Verkeer
Stuur appje
Zoek

Honderden roeiers bevechten elkaar zondag tijdens Twentsche Winter Roeiwedstrijd op kanaal in Hengelo

De bijna negentigjarige Twentse Roeivereniging Tubantia verzorgt zondag de zeventiende editie van de Twentsche Winter Roeiwedstrijden. Honderden roeiers nemen het tijdens deze wedstrijden tegen elkaar op op het Twentekanaal tussen Hengelo en Delden.

Onder het vriespunt

De wedstrijden konden drie jaar lang niet worden gehouden, maar vorig jaar mochten ze weer wedstrijden organiseren. Eerst twee keer vanwege corona en vorig jaar was het te koud. “De temperatuur mag niet onder het vriespunt zijn. Niet omdat het water dan bevriest, maar het is gewoon niet goed voor de boten”, zegt voorzitter Mirjam Spit.

Gelijkwaardigheid

Gedurende de wedstrijden laten de leden van de deelnemende roeiverenigingen zien wat ze kunnen. Spit: “De roeiers moeten op elkaar ingespeeld zijn en gelijkwaardig zijn wat betreft kracht en uithoudingsvermogen."

“Het zijn allemaal die hard winterroeiers”

Aan de wedstrijden doen 65 ploegen mee, met allemaal verschillende soorten boten: tweeën, vieren, achten, zowel heren als dames en gemengde teams. Wat de deelnemers in elk geval bindt, is dat ze goed tegen de kou kunnen: “Het zijn allemaal die hard winterroeiers”, lacht Spit.

Spit roeit zelf

Mirjam Spit, die zelf al een kleine tien jaar roeit, is zondag zelf ook in een boot te zien. “Ik roei al heel lang met een dames acht met verschillende vrouwen, maar deze dames acht doet dit jaar voor het eerst mee."

icon_main_info_white_glyph

Heb je interesse?

Iedereen die wil komen kijken, is zondag 11 februari vanaf 10.00 welkom bij het clubgebouw aan de Kanaaldijk 10. Meer info is te vinden op de site van TRV Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.