Verkeer
Stuur appje
Zoek

Speeddaten met Enschedese raadsleden, een groot succes

Gemeenteraad raadszaal Hidde Heutink
Beeld: Ernst Bergboer

Meer te weten komen over de politiek in Enschede en misschien zelf actief worden in de politiek? Het is erg populair in Enschede. De gemeente biedt namelijk voor het achtste jaar op rij een gratis cursus aan: ‘Politiek Actief'. Die bestaat uit vijf avonden interactief praten over de politiek in Enschede.

De eerste editie van de cursus was in 2017. Nu acht jaar later is de gemeente er nog steeds mee bezig. De cursus is een enorme hit. Dit keer waren 25 plaatsen beschikbaar, maar die zijn al ruimschoots overschreden. Er zijn 32 mensen die eraan meedoen. “Jongeren, volwassenen en ouderen. Alle leeftijden doen mee. Die spreiding van de leeftijdsgroepen maak het juist zo leuk”, vertelt Rolf Jongedijk van de raadsgriffie.

Nuttig voor iedereen

“Onze cursus is geschikt voor mensen die meer willen doen dan alleen over politiek in de krant lezen”, zegt Jongedijk. De deelnemers zijn vaak enorm enthousiast, gemotiveerd en hebben interesse in politiek. Maar ook de mensen die al in de politiek werken hebben er een hoop aan. “We hebben behoefte aan meer Enschedeërs die intensief bezig zijn met de politiek”, aldus Jongedijk.

Voor de lange termijn

Dat lukt erg goed, over de afgelopen jaren verspreid zijn zeker 350 Enschedeërs nog steeds op een of andere manier actief in de politiek. Die worden bijvoorbeeld lid van politieke partijen. Jongedijk verwacht dat de politieke partijen zelf gaan meedoen aan de cursussen. Die zouden er volgens hem enorm veel aan hebben, juist omdat de ervaring is dat de cursisten blijven plakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.