Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Laatste wedstrijdschaatsmeters van marathonschaatser Mart Bruggink uit Tubbergen: 't Is mooi ewes'

Mart Bruggink
Mart Bruggink in actie
Beeld: Twente FM

Mart Bruggink is inmiddels weer in Tubbergen. De marathonschaatser is uit geschaatst wat de professionele wedstrijden betreft. De laatste meter van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee zitten erop.

De Tubbergenaar had al aangekondigd dat hij zijn schaatscarrière zou beëindigen. Het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee was zijn laatste 200 kilometer marathonwedstrijd.

Audiofragment
Mart Bruggink reed zijn laatste Alternatieven Elfstedentocht op de Weissensee
Marathonschaatser Mart Bruggink uit Tubbergen reed zijn laatste Elfstedentocht. Hij stopt ermee.

Strijdplan

“We hadden als ploeg een strijdplan gemaakt: het team op delen en zo vooruitgeschoven troepen te hebben. Dat plan lukte eigenlijk vrij aardig”, vertelt hij in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Maar bij Bruggink zelf was na drie valpartijen het beste er wel af; hij kwam uiteindelijk in de groep van achtervolgers terecht. “We konden helaas geen podium pakken als team.”

Valpartijen

Drie valpartijen betekenden beurse ledematen. “Maar zolang je nog in de wedstrijd zit, gaat het prima.” De weersomstandigheden tijdens de wedstrijd waren prima. “De temperatuur was net onder het vriespunt. De ijsvlakte was heel goed, er was goed geschaafd. Het was ook een snelle wedstrijd, de winnaar was binnen de zes uur binnen.”

Mooi ewes!

Voor hem waren het de laatste kilometers op de Weissensee. De A-rijder van de Topdivisie blikt tevreden terug. “Je hebt wel even een momentje dat je daaraan denkt, maar ik wist dat het afscheid eraan zat te komen. Het is mooi ewes!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.