Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ugalde is weg, Van Wolfswinkel en Steijn zijn ziek, maar Hilgers en Pröpper keren terug voor topper tegen Feyenoord

Voor de clash komende zondag tussen de nummers twee en drie van de eredivisie heeft hoofdtrainer Joseph Oosting het centrale duo Mees Hilgers en Robin Pröpper terug. Hilgers was langere tijd afwezig wegens ziekte, terwijl Pröpper een schorsing uitzat. Manfred Ugalde is per direct vertrokken naar Spartak Moskou en de andere twee topscorers, Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn, waren de afgelopen dagen ziek. Het is de vraag of zij zondag inzetbaar zijn.

Afscheid

Voor Joseph Oosting was het een rumoerige week. Vooral het nieuws over spits Ugalde, viel zwaar. “Hij vertrekt, maar we hebben het met de groep besproken en hij heeft ook al afscheid genomen op de club”, aldus Oosting. “Het brengt veel onrust met zich mee, maar de ploeg is gefocust en we richten onze pijlen op de wedstrijd tegen Feyenoord."

Weloverwogen keuze

Oosting rekent zich nog niet rijk, ook al is er met de eventuele transfer van Ugalde veel geld gemoeid: “We hebben nog altijd een geweldige optie met Ricky van Wolfswinkel, maar als daar iets mee gebeurt, hebben we een probleem. Daarom moet er wel een spits bij. Dat moet alleen wel een weloverwogen keuze zijn.”

Lichtpuntjes

Lichtpuntje waren er deze week ook: Oosting kan dit weekend weer gebruik maken van de verdedigers Robin Pröpper en Mees Hilgers. Hilgers is niet langer ziek en Pröpper heeft z'n schorsing, die hem tegen NEC op de tribune hield, achter de rug. Max Bruns, die tegen datzelfde NEC tegen een domme rode kaart aanliep, is er zondag niet bij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.