Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kogel door de kerk: Manfred Ugalde verruilt FC Twente voor Spartak Moskou

20210719 Manfred Ugalde FC Twente foto Emiel Muijderman
Beeld: Emiel Muijderman

De kogel is door de kerk: Manfred Ugalde tekent voor 4,5 jaar bij Russische ploeg Spartak Moskou. Een opmerkelijke transfer op twee verschillende vlakken. Het is met 15 miljoen euro (na bonussen) een recordtransfer voor de Twentse ploeg, maar er worden ook vraagtekens gezet bij het Russische geld.

Technisch directeur Arnold Bruggink is niet blij met het vertrek van de spits, maar is ook realistisch: "Het is heel gecompliceerd. We hadden graag gewild dat Manfred, bijvoorbeeld in de zomer, naar een club uit een interessantere competitie zou gaan. We hebben daar menig gesprek met hem over gevoerd. Hij heeft echter aangegeven dat hij per se naar Spartak wil", zegt Bruggink.

Bekenden van Poetin

Spartak Moskou is eigendom van twee oligarchen. De Russische Leonid Fedun en Vagit Alekperov zijn naar verluidt bekenden van Russische president Vladimir Poetin. Toch kan FC Twente zaken doen met de Russische club, omdat de eigenaren niet op de sanctielijst staan. Ploegen die wel op lijsten van de Europese Unie, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten staan, zijn uitgesloten voor onderhandelingen. "Zakendoen met Rusland voelt natuurlijk niet goed, maar zoals gezegd, de speler wilde absoluut zelf weg en dan moet je naar een oplossing zoeken. Daarnaast is het zo dat Spartak Moskou niet op de sanctielijst staat en juristen hebben uitgezocht of we voldoen aan de eisen die de overheid heeft gesteld ten aanzien van zakendoen met Rusland. Er blijkt op dit gebied geen belemmering te zijn", aldus de technisch directeur.

Recordtransfer

FC Twente trok de Costa Ricaan aan in juli, maar ziet hem nu dus na een half jaar alweer vertrekken. En wel voor een bedrag van liefst 15 miljoen euro. Daarmee wordt een record dat al tien jaar in de boeken staat verbroken. In de zomerse transferperiode van 2014 verkaste Dusan Tadic voor een bedrag van veertien miljoen euro van FC Twente naar Southampton.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.