Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bouw sociale huurwoningen speerpunt in gemeente Tubbergen

Sociale woningen Tubbergen
De gemeente Tubbergen, Woningstichting Tubbergen en de Huurdersvereniging slaan handen ineen om het wonen in de gemeente nog beter te maken.
Beeld: Gemeente Tubbergen

De gemeente Tubbergen, Woningstichting Tubbergen en de Huurdersvereniging slaan handen ineen om samen te werken aan een zo goed mogelijke sociale huisvesting. Deze week hebben de partijen hun handtekening gezet onder een gemeentelijk woonbeleid, dat er onder meer concreet toe moet leiden dat er meer dan 100 nieuwe sociale huurwoningen worden gebouwd.

“Deze gezamenlijke aanpak toont aan dat de gemeente Tubbergen, in samenwerking met Woningstichting Tubbergen, positieve veranderingen realiseert in de woonomstandigheden van de gemeente Tubbergen”, zei wethouder Ursula Bekhuis-Groothuis na het zetten van haar handtekening onder de prestatieovereenkomst.

Waardevolle samenwerking

De gemeente Tubbergen en Woningstichting Tubbergen hebben al jaren een waardevolle samenwerking opgebouwd op verschillende niveaus. In 2021 zijn gezamenlijke doelen vastgesteld in een overeenkomst voor de komende jaren tot 2025. Elke twee jaar worden er specifieke stappen ondernomen om deze doelen te realiseren en het plan voor 2024-2025 is nu volledig uitgewerkt. De focus van deze samenwerking ligt op het gebied van de sociale huisvesting.

Audiofragment
Prestatieafspraken Woningstichting Tubbergen | Ursula Bekhuis
De gemeente Tubbergen, Woningstichting Tubbergen en de Huurdersvereniging slaan handen ineen om het wonen in de gemeente nog beter te maken.

Woningen voor sociale doelgroep

De prestatieafspraken moeten er bijvoorbeeld toe leiden dat de sociale doelgroep toegang krijgt tot geschikte woningen. Het doel is om huurders zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en tegelijkertijd te zorgen voor een prettige en duurzame kwaliteit van wonen en woonomgeving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.