Verkeer
Stuur appje
Zoek

Louche loodgieters bedonderen Hengelose huurders van Welbions

240123 rekening nep rrs welbions FOTO RRS
Een door RRS onderschepte neprekening.
Beeld: RRS

Welbions waarschuwt haar huurders voor oplichters die onder de naam van Riool Reinigings Service RRS hun diensten aanbieden aan huurders van de woningcorporatie. Welbions werkt al jaren samen met RRS en voelt zich daarom geroepen haar huurders op de hoogte stellen: "De misleiders adverteren op Google met de naam RRS en doen zich telefonisch voor als medewerker van dit bedrijf."

Hoe gaan ze te werk?

De monteurs die langskomen zeggen dat ze ingehuurd zijn door RRS. Ze rekenen bedragen van 800 euro of meer voor een rioolverstopping, die de klant ter plekke moet betalen. Als het probleem niet snel op te lossen is, dan maken de oplichters een nep-opdracht aan bij RRS en laat de klant alvast betalen. Echter, er komt in de dagen daarna geen monteur langs.

“Één Hengelose huurder heeft betaald zonder dat daar diensten voor geleverd zijn”

Twee bekende gevallen in Hengelo

Een woordvoerder van Welbions laat weten dat in Hengelo 'één huurder betaald heeft zonder dat daar diensten voor geleverd zijn en dat één huurder net op tijd door had met bedriegers te maken te hebben'.

Hoe zijn de oplichters te herkennen?

Welbions laat weten 'dat de zogenaamde monteurs geen bedrijfskleding van RRS dragen en dat ze vaak rijden in witte bussen, terwijl RRS-medewerkers in een herkenbare gele bus rijden'. "Echte monteurs van RRS dragen bedrijfskleding van dat bedrijf."

Betrouwbare afspraak

Welbions geeft een tip aan mensen die er zeker van willen zijn dat ze met RSS afspreken: "Maak de afspraak via de website afspraak.rrs.nl of bel met RRS via: 088 030 13 13. Dan komt u sowieso op de goede plek terecht."

RRS geeft op haar site informatie over de werkwijze van de de oplichters.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.