Enschede

Enschedeërs starten crowdfunding om opvanghuis in Bangladesh te steunen

De Enschedese vrouwenclub Dunya is een crowdfunding gestart om geld op te halen voor het kunstkaarten project KUNST DOOR DE BUS. Met het opgehaalde geld wordt een set van zes kunstkaarten gedrukt. Deze kaarten zijn ontwerpen door zes vrouwelijke kunstenaressen uit Enschde. De opbrengsten gaan naar het kleinschalige opvanghuis Amader Nir. Dit tehuis zet zich in voor slachtoffers van vrouwenhandel en straatkinderen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh.

Foto DUNYA kaartenset medium 2020
4 van de 6 ontwerpen voor het project. © Judith Hofmann

Coronavirus

Normaliter organiseert Dunya jaarlijks bijeenkomsten om geld in te zamelen voor het goede doel, maar dit jaar kon dat niet door het coronavirus. Het vrouwennetwerk moest daarom een ander plan bedenken. Uiteindelijk kwamen ze met het idee om wenskaartensets te verkopen waarmee mensen elkaar een hart onder de riem kunnen steken.

Vrouwelijke kunstenaressen

De vrouwenclub vroeg zes verschillende vrouwelijke kunstenaressen en vormgevers uit Enschede om een ontwerp te maken, waarbij de kracht van de vrouw centraal staat. Iedere kunstenares deed dit vanuit haar eigen invalshoek. Het resultaat zijn zes unieke kunstwerken in de vorm van een A5- wenskaart.

Crowdfunding

Om de kaarten te laten drukken en om de kunstenaressen een vergoeding te geven, start Dunya een crowdfunding campagne via het Voor de kunst-platform. De crowdfunding loopt tot 22 november. Binnen vier weken hoopt vrouwenclub Dunya minstens 2.500 euro op te kunnen halen. Wie doneert, krijgt een unieke set kunstkaarten cadeau.

Alle informatie is te vinden via voordekunst.nl.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.