Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Literatuur met iets lekkers erbij in Erve Beverborg in het Lutterzand

Lutterzand Literair
Fleur van der Bij (links), Marc Reugebrink en Hassnae Bouazza verzorgen een literaire 'proeverij' in Erve Beverborg in het Lutterzand.
Beeld: Ruud Pos, Saskia Vanderstichele en Joshua Rood

Bij wijze van aftrap voor een nieuw seizoen Lutterzand Literair vindt op zaterdag 27 januari in Erve Beverborg in het Lutterzand een literaire ‘proeverij’ plaats met optredens van drie auteurs. In een intieme sfeer kunnen belangstellenden kijken en luisteren naar Fleur van der Bij, Marc Reugebrink en Hassnae Bouazza. Organisator Dorine Holman: “En dan krijg je er ook nog iets lekkers bij.”

Literaire middag voor fijnproevers

In de afgelopen jaren organiseerde Dorine Holman al een aantal keren –onderbroken door corona - Lutterzand Literair, een tweedaags evenement op verschillende locaties in het Lutterzand. Als voorproefje van een nieuw seizoen, waarbij ook weer een rol zal zijn weggelegd voor de Oldenzaalse locatietheatergroep Hydra, heeft Holman nu gekozen voor een literaire middag voor fijnproevers in de intieme setting van Erve Beverborg.

Marc Reugebrink een multitalent

Een select publiek – er is plek voor zo’n 50 bezoekers – kan op 27 januari onder meer kijken en luisteren naar de uit Twente afkomstige schrijver Marc Reugebrink. De tegenwoordig in Antwerpen woonachtige auteur bracht onlangs zijn nieuwste poëziebundel Om honing gaat het niet uit, ruim 30 jaar (!) na verschijnen van zijn laatste bundel. Geen veelschrijver, dus, deze Reugebrink. Wel een multitalent, volgens Dorine Holman.”Hij zingt, speelt gitaar en maakt video’s. Zijn gedichten zijn heel toegankelijk.”

Geen al te zware kost

Ook van de andere twee auteurs hoeft tijdens de ‘proeverij’ geen al te zware kost te worden verwacht. Zo komt Fleur van der Bij vertellen over de biografie die ze heeft geschreven over het fenomeen ‘Loesje’, vooral bekend van de ludieke posters. Hassnae Bouazza schreef met Herinneringen aan mijn moeder een liefdevol portret dat de kracht van moederliefde en de blijvende troost van smaken en geuren toont. Dorine Holman: “In het boek over haar overleden moeder komt heel veel eten en drinken voor, met name de herinneringen aan hoe het was in Marokko.” Het belooft volgens Holman al met al een heel gezellige middag te worden. “Mensen denken vaak dat literatuur zwaar is. Het tegendeel is het geval. Tussen de bedrijven door gaan we het glas heffen en met elkaar praten over de boeken.”

icon_main_info_white_glyph

De Proeverij Lutterzand Literair vindt op zaterdag 27 januari tussen 14.00 en circa 16.30 uur plaats in Erve Beverborg. Bij aankomst is er voor het publiek koffie/thee en iets lekkers, na afloop een aangeklede borrel. Met dit VIP-arrangement krijgen bezoekers voorrang bij het kopen van kaartjes later in dit jaar en voor het festival in 2025. Kaarten zijn te bestellen via www.lutterzandliterair.nl. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.