Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente klaar voor belangrijke wedstrijd in eigen huis: ‘We hebben de steun van het publiek absoluut nodig’

FC Twente hervat de competitie in eigen huis tegen nummer vier op de ranglijst, AZ. Na een geslaagd trainingskamp in Spanje staat de ploeg van trainer Joseph Oosting een zware pot te wachten. Deze zaterdag speelt FC Twente om 18.45 uur in de Grolsch Veste tegen de ploeg uit Alkmaar, die op dit moment slechts één punt op de ranglijst onder de Enschedeërs staat.

Vraagtekens

FC Twente is heelhuids teruggekomen van het trainingskamp in Spanje. Voor de wedstrijd tegen AZ zijn er enkele vraagtekens. Bijvoorbeeld wie wordt de vervanger van de geschorste Michal Sadílek? De middenvelder heeft zijn vijfde gele kaart gepakt in de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waardoor hij een wedstrijd geschorst is.

Hilgers ziek

FC Twente-trainer Joseph Oosting vertelt dat ook nog niet duidelijk is of de zieke Mees Hilgers kan spelen. In de laatste training voor de wedstrijd wordt bekeken of hij wedstrijdfit is. “Voor het grootste gedeelte ben ik er uit, maar het hangt dus nog op één of twee posities.”

'Goed gevoel'

“We zien hier twee teams die ambities hebben voor Europees voetbal", schetst Oosting het belang van deze pot. “Vanuit de 4-4-2 kan een ploeg als AZ ons goed onder druk zetten.” De trainer geeft aan dat de ploeg goed geconcentreerd moet zijn, zowel verdedigend als aan de bal: “We moeten in de opbouw rustig zijn.”

“Ik ben benieuwd waar we staan”

De selectie heeft de afgelopen weken weer moeten toewerken van totale rust met de feestdagen richting topvorm, vertelt Oosting: “In een kort tijdsbestek van twee weken hebben we ons voor moeten bereiden op een best zwaar programma in de maand januari.” Naast AZ staat FC Twente deze maand nog wedstrijden tegen PSV (KNVB-beker), NEC en Feyenoord te wachten. “Ik ben benieuwd waar we staan, maar ik heb er wel een goed gevoel over.”

Verlenging

Hoewel de trainer uit Emmen nog een contract tot medio 2025 heeft bij de club uit Enschede, reageert hij lachend op de vraag of hij zijn contract al gaat verlengen: “Ik zou wel graag mee willen groeien met de club. Ik ben hier nog maar net, maar heb het wel enorm naar mijn zin”, sluit hij af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.