Verkeer
Stuur appje
Zoek
231121 james keuben pastoor EIGEN FOTO
1Twente Nieuws
Hengelo

LIVE | Hengeloos Peil over nijpende woningnood, opvallende vrouwen en een priester in opleiding

In Hengeloos Peil komende week aandacht voor de woningnood en de mogelijke oplossingen, voor de verkiezing Vrouw van het Jaar en een gesprek met James Keuben, een priester in opleiding, die in Hengelo en omgeving aan de slag gaat. Publiek is maandag 15 januari vanaf 18.45 uur welkom in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Via onderstaande livestream is de uitzending op afstand te volgen.

Woningnood

Elke twee jaar maken de gemeente Hengelo, wooncorporatie Welbions en huurdersvereniging Ookbions afspraken over hoeveel én welk type woningen Hengelo beschikbaar stelt aan huurders. In Hengeloos Peil schuiven vertegenwoordigers van twee van de drie partijen aan: Eric Markvoort, directeur van Welbions, en Ineke Waninge van huurdersvereniging Ookbions. Kunnen Markvoort en Waninge na de verhitte gesprekken nog altijd goed door één deur?

Vrouw van het Jaar

Ook te gast Müfide Halaceli, de bekende Hengelose zakenvrouw. Zij organiseert samen met anderen de Vrouw van het Jaar-verkiezing Hengelo en zit met onder meer wethouder Hanneke Steen en schrijfster Corine Böhmers in de jury. Vanaf de zeepkist houdt ze een pleidooi, waarin ze vrouwen oproept meer in de schijnwerpers te komen staan. Aan tafel licht ze haar betoog toe.

icon_main_info_white_glyph

Hengeloos Peil

Publiek is maandag 15 januari welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 18 januari om 22.00 uur en op zondag 21 januari om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

Jonge priester in opleiding

Tenslotte schuift de 25-jarige James Keuben aan. Hij gaat dit jaar, nadat hij tot priester is gewijd, aan de slag in de parochies HH Jacobus en Johannes (Borne en Hertme), De Goede Herder (Hengelo) en de Heilige Geest (onder meer Delden en Goor). Hoe bijzonder is het dat een jonge man deze roeping krijgt en daar vervolgens gehoor aan geeft?

231121 james keuben pastoor EIGEN FOTO
James Keuben gaat dit jaar als priester aan de slag in de parochies HH Jacobus en Johannes (Borne en Hertme), De Goede Herder (Hengelo) en de Heilige Geest (o.a. Goor, Delden en Beckum)
Beeld: James Keuben
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.