Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente pakt uit tijdens drukbezochte nieuwjaarsreceptie: 'Club heeft behoorlijke stappen gemaakt'

FC Twente heeft aanvoerder Robin Pröpper tot medio 2027 vastgelegd. De verdediger tekende zijn contract tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club uit Enschede. Het oude contract van de 30-jarige Pröpper liep na dit seizoen af. Tijdens de receptie ging cabaretier Bert Eeftink in gesprek met vertrekkend algemeen directeur Paul van der Kraan en nieuwelingen Dominique Scholten (opvolger Van der Kraan), Arnold Bruggink (sportief directeur) en de eerder genoemde Robin Pröpper.

Dat Pröpper zijn contract zou verlengen, was al wel bekend. Alleen de handtekening ontbrak nog. "Tweeënhalf jaar geleden kwam ik naar FC Twente en wilde ik me hier als voetballer verder ontwikkelen en nieuwe stappen maken in mijn carrière", vertelt Pröpper. "Ik kijk goed terug op de afgelopen seizoenen en voel me hier op mijn plek. Als je kijkt hoe de club er nu voor staat, heb ik er vertrouwen in dat we als team samen met de supporters en sponsoren door kunnen groeien."

Naast de contractverlenging van Pröpper, die tekent tot medio 2027, werd er ook gesproken over het trainingskamp in Spanje en de huidige status van de club. Van der Kraan, die zijn rol als algemeen directeur neerlegt per 1 februari: “De club heeft behoorlijke stappen gemaakt. Met de publieke belangstelling gaat het als een trein en de financiën zijn goed.”

“Er kan altijd iets gebeuren, maar daar ga ik niet vanuit”

Hoofdtrainer Joseph Oosting, net terug van het trainingskamp in Spanje, heeft nog geen zicht op mogelijke nieuwe spelers: “Er kan altijd iets gebeuren, maar daar ga ik niet vanuit”, aldus de trainer. “Mocht er iemand bij komen dan moet dat een absolute ‘keyplayer’ zijn.”

Nieuwjaarsreceptie FC Twente 2024
Joran Pot, Renate Janssen, Joseph Oosting en Robin Pröpper tijdens de receptie in gesprek met het publiek en Bert Eeftink.
Beeld: Niels Wesselink

'Bijzonder grote waarde'

Naast de zoektocht naar nieuwe spelers houdt FC Twente zich ook bezig met eventueel vertrekkende spelers. “Gijs Smal heeft inmiddels een voorstel gekregen van de club”, zegt technisch directeur Arnold Bruggink. “Daarnaast hebben we liever niet dat Van Wolfswinkel vertrekt. Hij is van bijzonder grote waarde voor FC Twente.”

Trainingscomplex

Al langere tijd wordt er gesproken over het nieuwe trainingscomplex van FC Twente in Enschede. Volgens algemeen directeur Van der Kraan zit er inmiddels schot in de zaak. “We hebben binnenkort nog een aantal gesprekken met de gemeente Enschede. Hierna zal in maart het voorstel in de raad komen. Dan is het aan hen. Het nieuwe trainingscomplex moet een hypermoderne faciliteit worden op het Diekman in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.