Enschede

Mensen bestellen online door supermarktangst

Nu het virus weer om zich heen grijpt, neemt de angst steeds meer toe. Veel mensen zien er tegenop naar de winkel te gaan. Gelukkig kunnen die de boodschappen vanaf hun eigen bank bestellen. Deze staan dan snel op de stoep, maar wat als je maanden moet wachten voordat je mag bestellen?

Wachtlijst

‘’We hebben een wachtrij om mensen zo goed mogelijk te helpen en kwalitatief niks weg te geven,’’ meldt Picnicmanager Stefan Tjeerdsma. Picnic, dat in Enschede steeds bekender wordt heeft een groeiende wachtlijst steeds langer wordt. ‘’We hadden al een wachtrij, maar door corona is die flink gestegen’’, aldus Tjeerdsma.

De oplossing van het bedrijf is wanneer je eenmaal van de wachtlijst af bent je gewoon kan bestellen wanneer je wil. De wachtlijst is dus éénmalig, maar daarvoor moet je wel eerst een aantal maanden in de wachtrij staan. De oplossing ligt er inmiddels ook; ‘‘We proberen steeds meer nieuwe auto’s de straat op te krijgen, zo wordt de lijst korter’’.

Niet alleen een supermarkt

Het bedrijf bezorgt niet alleen maar boodschappen. Klanten die pakketjes willen versturen, kunnen die aan de bezorgers van Picnic meegeven. ‘’We rijden toch met onze elektrische auto’s waarom zouden we niet ook pakketjes naar het postkantoor brengen’’, meldt de manager van Picnic.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.