Verkeer
Stuur appje
Zoek
231215 marijke agterbosch STILL
1Twente Nieuws
Hengelo

Hengeloos Peil over woningbouw, een vaste expositieruimte in de stad en creatieve maatschappelijke diensttijd

In Hengeloos Peil gaat het komende week over woningbouw in het centrum, over een vaste expositieruimte in de stad en kunstwerkplaats De Möllerwerf oogst succes én subsidie met workshops als maatschappelijke diensttijd. Publiek is maandag 18 december vanaf 18.45 uur welkom in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur.

Woningbouw

Zeer binnenkort moet er duidelijkheid zijn wie er de knip willen trekken voor woningbouw op en achter het voormalige V&D-pand in Hengelo. Arno Kattenpoel Oude Heerink, commercieel directeur van Nijhuis Bouw, en Harry Rupert, die namens de Stichting Centrummanagement Hengelo vastgoed in z'n portefeuille heeft, praten er over.

Kunst

Het bruggetje naar het volgende gespreksonderwerp is makkelijk gelegd: kunstenaar Marijke Agterbosch houdt op de zeepkist een warm pleidooi voor een vaste expositieruimte in het centrum, misschien wel op de plek waar nu de oude V&D nog staat?

Möllerwerf

Kunstwerkplaats De Möllerwerf heeft dit jaar samen met het ROC van Twente een project verzorgd, waarin jongeren creatieve workshops volgen als maatschappelijke diensttijd. Ze krijgen hierdoor de kans om te ontdekken wat ze écht leuk vinden. De projecten bleken zo succesvol dat het ministerie van OCW geld beschikbaar heeft gesteld om het nog drie jaar te kunnen voortzetten. Directeur Irma Bruggeman vertelt in Hengeloos Peil over het succes van het project en neemt deelnemers mee die hun ervaringen delen.

De muziek in deze editie van Hengeloos Peil wordt verzorgd door zangeres Donya.

icon_main_info_white_glyph

Iedereen is welkom

Publiek is maandag 18 december welkom vanaf 18.45 uur in Bibliotheek Hengelo. De opnames zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Hengeloos Peil is op donderdag 21 december om 22.00 uur en op zondag 24 december om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

231215 marijke agterbosch STILL
Kunstenaar Marijke Agterbosch houdt op de zeepkist een warm pleidooi voor een vaste expositieruimte in het centrum.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.